Ce declara actriţa Irina Petrescu despre marea ei dragoste, Adrian Pintea

28 aprilie 2021   Ghid de viață

Cei doi actori au trăit o frumoasă poveste de dragoste, care a durat mai bine de un deceniu. Pintea era mai tânăr decât ea cu 13 ani, dar această diferenţă de vârstă nu i-a împiedicat să se iubească.

Irina Petrescu s-a născut pe 19 iunie 1941 şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti. Cariera actriţei a început încă de pe băncile facultăţii. A cunoscut celebritatea chiar de la debutul ei în film, la 19 ani. A fost remarcată de celebrul regizor Liviu Ciulei, care i-a oferit rolul principal în „Valurile Dunării“ (1959). Potrivit apropiaţilor, Liviu Ciulei a fost unul dintre bărbaţii care au iubit-o.

Prezenţă discretă pe scena mondenă, Irina Petrescu a reuşit să se impună în lumea artistică prin distincţia şi eleganţa sa, precum şi prin frumuseţea şi rigurozitatea cu care profesa. Rar acorda interviuri, concentrându-se asupra spectacolelor şi filmelor în care a apărut.

A jucat cu nume mari ale cinematografiei româneşti printre care: Iurie Darie în “Răutăciosul adolescent”, Liviu Ciulei în „Facerea lumii”, film distins cu premiul ACIN în 1971, Toma Caragiu şi Geo Barton în „Nu vreau să mă-nsor", cu Radu Beligan în „Şeful sectorului suflete" şi Ştefan Iordache în „Dimineţile unui băiat cuminte".

Iubirile unei actriţe

După o căsnicie eşuată în anii tinereţii, actriţa nu s-a mai căsătorit. În 1980 a fost diagnosticată cu cancer de sân şi s-a operat. Deşi nu s-a recăsătorit, Irina Petrescu s-a bucurat de câteva iubiri celebre. Mulţi ani s-a implicat într-o relaţie cu Virgil Ogăşanu.

Actriţa s-a iubit cu patimă cu actorul Adrian Pintea, pe care l-a iubit enorm.

„El a fost artistul generos. Nimeni nu-l va putea ajunge şi egala. A plecat, lăsându-ne pe noi toţi, care l-am iubit, învăluiţi de zâmbetul lui îngăduitor şi tandru“, a mărturisit actriţa în cadrul ediţiei din 2007 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), la care participa pentru a fi distinsă cu Premiul de Excelenţă.

Actriţa s-a iubit şi cu Ştefan Iordache, însă tatăl ei nu l-a acceptat, pe motiv că era „golan de Rahova”.

Foto: Wikipedia

Mai multe