Ce semnifică petele albe apărute pe morcovi. Semn că aceste legume sunt dăunătoare?

16 august 2021   Ghid de viață

Ai observat că pe morcovii pe care abia i-ai cumpărat au apărut pete mici şi albe? Află de ce apare această substanţă, dar şi dacă este dăunătoare sau nu!

Dacă morcovii reprezintă una dintre legumele de bază ale mâncărurilor pe care le găteşti, cu siguranţă ţi s-a întâmplat măcar o dată să observi acea substanţă albă care acoperă legumele. În lume circulă mai multe mituri cu privire la această substanţă, unii spun că este dăunătoare şi că deshidratează legumele, alţii că ajută la sănătatea morcovului şi la gustul său. Care este, de fapt, adevărul?

Culoarea albă a morcovului este un strat subţire cauzată de deshidratare. Această substanţă albă se formează atunci când morcovii pierd apă: „Pierderea de apă în stratul exterior şi subţire al morcovului duce la deteriorarea suprafeţei sale şi, de aceea, apar urme albe pe legume. De asemenea, aceste pete pot să apară din cauza celulelor deteriorate‟, spune Pol Bishop, expert în grădinărit, potrivit Reader's Digest. În general, cele mai multe pete albe apar pe morcovii de dimensiuni mici, deoarece suprafaţa acestor legume nu au suficientă protecţie care să împiedice uscarea, la fel cum se întâmplă în cazul morcovilor de dimensiuni mari.

Cât de dăunătoare sunt aceste pete

Petele albe apărute pe morcovi sunt inofensive şi reprezintă pur şi simplu un semn că morcovii sunt deshidrataţi. Poţi îndepărta aceste pete prin spălare. De asemenea, poţi înmuia morcovii în apă pentru a-i hidrata şi pentru a le aduce culoarea naturală înapoi: „Nu îţi face griji dacă vei mânca această parte albă a morcovului. Nu este dăunătoare, ci pur şi simplu este un semn că morcovii sunt uscaţi‟, subliniază specialistul.

Sursă foto: Shutterstock  

Mai multe