Anunţ important! Se caută detectivi care să oprească organizarea petrecerilor din Ibiza, în pandemie

17 august 2021   Curiozități

Autorităţile din Madrid au ajuns la capătul puterilor! Nu mai ştiu ce să facă pentru a împiedica creşterea incontrolabilă a numărului de cazuri noi Covid. S-au gândit chiar să angajeze detectivi, care să opereze sub acoperire, să se dea drept turişti, ca să afle despre planurile de organizare ale unor petreceri ilegale în Ibiza, care n-ar face decât să crească îmbolnăvirile cu noul coronavirus.

Nu este nicio glumă! Spaniolii chiar au dat acest anunţ, în care se solicită ajutorul populaţiei, pentru a nu se trezi, în toamnă şi iarnă, într-o situaţie disperată din cauza pandemiei tot mai prezente. Cum arată acel anunţ?

Se caută persoane cu vârste între 30 şi 40 de ani, care pot trece neobservaţi printre petrecăreţii obişnuiţi. Sarcina lor este să descopere planul de organizare al unor petreceri şi să-i informeze imediat pe poliţişti cu privire la acestea.

Autorităţile insulei mediteraneene sunt dornice să primescă acest ajutor din partea oricui se oferă să facă acest lucru, din simplul motiv că, odată cu organizarea petrecerilor din această vară, a crescut simţitor numărul de cazuri Covid.

“Cei care vor aplica trebuie să fie detectivi, dar care să arate ca nişte turişti, pentru a nu atrage atenţia asupra lor, să pară că sunt doar nişte petrecăreţi”, a declarat şeful poliţiei de pe Insula Distracţiei, Mariano Juan Colomar, pentru Reuters.

„Ne dorim ca cei infiltraţi să informeze imediat poliţia despre locul în care se vor desfăşura acele petreceri, pentru ca noi să le putem opri şi să putem, astfel, împiedica răspândirea virusului Covid şi mai mult”, a ţinut acesta să adauge.

La începutul lunii august, Insulele Baleare, care includ şi Ibiza, au raportat cel mai mare număr de cazuri noi din Spania, în jur de 1.000 de cazuri la o populaţie de numai 100.000 de oameni.

Multe dintre cluburile de noapte din Ibiza sunt închise, iar barurile şi restaurantele îşi pot continua activitatea doar până la ora 1 noaptea, însă există aceste petreceri private, organizate în casele oamenilor, care nu fac deloc posibilă distanţarea socială, atât de importantă în pandemie.

Poliţiştii nu pot da buzna în casele oamenilor decât cu un ordin judecătoresc, motiv pentru care autorităţile apelează la bunăvoinţa „detectivilor particulari”.

Petrecerile ilegale au crescut vara aceasta, iar locaţia este, cel mai adesea, făcută publică cu numai jumătate de oră înainte de-a apărea invitaţii. Biletele contă în jur de 100 de euro, iar amenzile pentru organizarea unor astfel de adunări în pandemie sunt între 100.000 de euro şi 300.000 de euro. Deci i-ar putea lecui pe petrecăreţi, doar să afle poliţia despre ei!

Foto - Shutterstock

Mai multe