Biserică duminica, club de striptease în restul zilelor. Păcătuieşti şi apoi ţi se iartă păcatele în acelaşi loc?

28 aprilie 2021   Curiozități

The Manor se numeşte locul în care distracţia destinată adulţilor este în toi seară de seară, dar şi spaţiul unde, de câteva luni, se desfăşoară duminica dimineaţa slujbe religioase, la care participă credincioşi adevăraţi.

O clădire din Guelph, Ontario, pare că îşi bazează întreaga activitate pe păcătuire şi iertarea păcatelor. După ce sâmbăta seara, toată lumea se distrează cu dansatoarele semi-dezbrăcate şi mult alcool, duminica dimineaţa păcătoşii se pot spovedi în faţa preotului prezent la slujbă. La ora 13, o trupă formată din patru oameni urcă pe scena pe care, cu o seară înainte, dansau striperiţele şi cântă imnuri religioase precum „Noi credeam” în cor cu credincioşii prezenţi la slujbă.

Jack Ninaber, un pastor creştin, a primit ideea de a ţine o slujbă religioasă într-un club de striptease de la soţia lui, în momentul în care treceau pe lângă The Manor, în 2013. În acel moment, preotul îşi ţinea slujbele la el acasă, o dată pe săptămână, însă a crescut treptat numărul credincioşilor, lucru care i-a determinat pe soţii Ninaber să caute altă locaţie unde să-şi desfăşoare activitatea.

În primă instanţă, Jack a râs copios la propunerea soţiei sale, însă, vizitând locul, şi-a dat seama că respectiva clădire avea, de fapt, un potenţial nebănuit de-a găzdui tot felul de alte activităţi în ea şi s-a dus să vorbească cu proprietarul The Manor.

„Mi s-a părut că-s nebuni să facă aşa ceva! Cred că aveam vreo 101 motive care să mă împiedice să accept asemenea propunere”, a declarat Roger Cohen. „E un club de striptease. Mi-era teamă să nu se supere comunitatea locală şi să boicoteze întreaga activitate a clubului”, a adăugat acesta.

După luni întregi de negocieri, Ninabers şi-au ţinut, în sfârşit, prima slujbă în The Manor, în faţa a 75 de credincioşi, în duminica de Paşte. Locul a fost pregătit cu atenţie, astfel încât niciun poster cu fete ademenitoare să nu mai rămână la vedere şi doar icoane cu Isus să fie afişate. Barele au fost igienizate, oglinzile imense au fost acoperite cu perdele şi o mini-piscină, în care se bălăceau striperiţele, a fost acoperită şi transformată în masă, pe care au fost puse sandvişuri pentru participanţii la slujbă şi suc.

​Printre credincioşi s-au numărat şi persoane considerate oi negre de alte congregaţii. Cum a fost şi exemplul Tiarei Corrigan, care are un copil din flori şi, drept urmare, nu a fost primită în biserica catolică pentru păcatul comis de ea în tinereţe.

„La prima vedere, nu mi se părea nimic neobişnuit la locul în care a avut loc slujba, apoi am observat barele de striptease care n-au fost acoperite şi care dădeau de gol clubul de striptease care era acolo în restul zilelor”, a dezvăluit Tiara.

În scrut timp, The Manor s-a transformat într-un loc în care nimeni nu era judecat şi toată lumea era acceptată. Jack era considerat un „preot al naibii de bun”, familiile veneau la slujbă cu copiii, mici sau mari, cei care aveau pe-acasă căţei erau însoţiţi de patrupedul lor drag, toţi erau primiţi cu braţele deschise, îşi puteau spune povestea de viaţă şi primi sfaturi de la pastorul îngăduitor.

Foto - Shutterstock

Mai multe