Cazul tinerei care şi-a făcut dreptate pe TikTok. A investigat dispariţia surorii, iar tatălui i s-a deschis dosar pentru omor

28 august 2020   Curiozități

Alissa Turney avea doar 17 ani, în anul 2001, atunci când a dispărut fără urmă. Sora mai mică, Sarah Turney, a făcut tot posibilul ca tatăl lor, principalul suspect, să fie prins şi judecat pentru faptele sale. Cu ajutorul reţelelor de socializare, Sarah a iniţiat continuu campanii, podcast-uri, filmuleţe şi vlog-uri pentru a duce, din nou, în atenţia autorităţilor cazul surorii sale.

La început, poliţia din oraşul Phoenix din statul Arizona a stabilit că adolescenta ar fi fugit de acasă, însă au trecut 19 ani de atunci şi sora cea mică nu a primit niciun semn din partea ei. Acum, la vârsta adultă, Sarah a fost convinsă că, de fapt, sora ei mai mare nu a plecat de acasă, ci a fost victima unei crime, iar principalul suspect - propriul tată. Michael Turney a adoptat-o legal pe Alissa, după ce mama fetelor a murit din cauza cancerului. 

Pe diferite reţele de socializare, Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Sarah a dezvăluit detalii şi înregistrări, menite să ajungă în atenţia autorităţilor şi să se investigheze cazul dispariţiei surorii sale. Cu toate acestea, reţeaua TikTok a fost platforma unde Sarah şi-a găsit dreptatea. În aprilie, fata şi-a creat un cont pe TikTok şi videoclipurile create au avut subînţelesuri sumbre făcând referire la ucigaş. De exemplu, într-un filmuleţ, Sarah face un mic joc care se numeşte „Lasă jos un deget dacă ţi s-a întâmplat să (...)” continuând să povestească felul în care poliţia nu a fost interesată să facă demersuri, deşi fata le-a adus câteva indicii. Se poate viziona Aici

După toată campania #DreptatepentruAlissa, indiciile şi micile dovezi aduse pe reţelele de socializare, după ce poliţiştii au găsit în casa tatălui lor dispozitive improvizate de incendiere, cazul a fost reluat, iar lui Michael Turney i s-a deschis dosar pentru omor de gradul doi. 

„Sarah Turney, perseverenţa şi ambiţia ta de a face dreptate în cazul surorii tale este o dovada iubirii între surori, iar datorită acelei iubiri, memoria Alissei nu s-a stins niciodată şi ea trăieşte în poveştile şi fotografiile pe care le-ai împărtăşit comunităţii”, a precizat procurorul Allister Adel. 

Mai multe