Ce aduce noroc în bucătărie

24 martie 2011   Curiozități

Uneori, ce pare a fi ghinion aduce, de fapt, noroc. De pildă, se spune că dacă îţi scapă un ou din mână şi se sparge, vei primi o veste bună, iar dacă oul doar se crapă, trebuie să te aştepţi la nenoroc pe care-l poţi alunga în felul următor: după ce ai mâncat un ou fiert, pisează coaja cu o lingură.

Dacă vrei să cumperi ouă,nu uita că aduce ghinion să faci asta după apusul soarelui. Te superi dacă cel mic a spart ceva? Ei,orice pahar spart din greşeală e semn bun,doar să nu fie din sticlă verde,pentru că aceasta îţi va aduce o dezamăgire mai mare decât pierderea obiectului.

Un alt gest care aduce norocul este scăparea beţelor de chibrit şi împrăştierea lor. Dacă o fată răstoarnă din greşeală o cutie de chibrituri,e semn că se va mărita curând.

Prevestiri de bine şi de rău

Nici felul în care ţii tacâmurile nu rămâne fără urmări:dacă pui două furculiţe încrucişate una peste alta,vei fi bârfită,iar dacă amesteci în mâncare cu o furculiţă,te paşte o nenorocire.

Atunci când îţi cade o lingură,să te aştepţi să primeşti veşti de la un copil sau de la un tânăr. Dacă ai rătăcit vreun obiect,pune două cuţite în formă de cruce şi-l vei găsi.

Mai multe