Ce nu ştiai despre ciocolata albă

9 ianuarie 2018   Curiozități

Exact ca ciocolata neagră, şi cea albă se numără printre favoritele pofticioşilor. Preparată din unt de cacao, lapte şi zahăr, ea reprezintă un desert ideal, graţie rafinamentului său şi gustului deosebit. Află ce beneficii are!

Conţine calciu şi antioxidanţi

Ciocolata albă se fabrică din lapte şi conţine aproximativ 169 de miligrame de calciu la 100 g. În doze moderate, aceasta ajută la funcţionarea normală a sistemului osos, cât şi la întărirea lui. De asemenea, untul de cacao pe care îl conţine provine din planta cu acelaşi nume, care conţine o serie de flavonoide. Datorită proprietăţilor antioxidante, bomboanele albe îmbunătăţesc sănătatea cardiovasculară.

Reduce riscul de cancer la sân

O cercetare realizată de un grup de experţi în nutriţie din Statele Unite ale Americii a demonstrat că ciocolata albă poate reduce riscul de cancer mamar. Acest lucru se datorează polifenolilor pe care îi conţine, care acţionează asupra radicalilor liberi şi împiedică apariţia şi dezvoltarea celulelor canceroase.  

Te ajută să dormi mai bine

Somnul este crucial pentru fiecare dintre noi, deoarece permite întregului organism să se relaxeze şi să se refacă. Lipsa somnului poate provoca stres, oboseală cronică şi depresie. Ciocolata albă  are un conţinut ridicat de dopamină, care funcţionează exact ca un anestezic asupra creierului.

Îmbunătăţeşte memoria

Flavonoidele din ciocolată sunt foarte utile pentru creier. Acestea ajută la menţinerea în parametri a capacităţii cognitive şi la îmbunătăţirea memoriei, în special pe termen lung. Persoanele care consumă ciocolată albă vor fi cruţate de demenţă.

Reglează tulburările alimentare

Dezechilibrele alimentare pot fi periculoase pentru alimentaţie. Pentru a le preveni, mănâncă zilnic un pătrat de ciocolată albă, care îţi va stimula sistemul digestiv şi te va ajuta să ai poftă de mâncare.

Îţi dă o stare de bine

Indiferent de starea pe care o ai, ciocolata albă este remediul care te va binedispune. Când ai o zi proastă sau te îngrijorează ceva, mănâncă o bucăţică de ciocolată albă, iar starea ta se va schimba imediat. Desertul ajută la eliberarea serotoninei, cunoscută sub numele de hormonul fericirii.

Mai multe