Cele mai ciudate legi americane despre mâncare. Ce amendă primeşti dacă-i cumperi cuiva o pizza în Louisiana?

6 iulie 2021   Curiozități

Legile ciudate şi, în acelaşi timp, amuzante nu sunt o noutate în Statele Unite sau în alte părţi de lume, însă devin o adevărată problemă pentru avocaţi atunci când trebuie să-şi apere clientul care a încălcat un regulament la care nu s-ar fi gândit nimeni că poate exista. Dacă sunt de înţeles legile care-ţi limitează cantitatea de băutură consumată, nimeni nu înţelege de ce există limite legate de mâncare şi felul în care am consuma-o.

Nu ştiu dacă ştiaţi, dar Connecticut are anumite critenii pentru castraveciorii muraţi, altfel nu sunt murături, Louisiana nu permite nimănui să cumpere şi să trimită cuiva pizza, iar în centrul Oklahomei nu poţi mânca un hamburger în timp ce faci şi altceva. Care sunt restul legilor ciudate din America?

Celor care au făcut legile în Oklahoma le-a căşunat destul de mult pe hamburgeri. Astfel, locuitorii acestui stat nu au voie să muşte din sandvişul altcuiva atât timp cât se află pe teriotoriul Oklahomei. Mai mult, este ilegal să mănânci un hamburger în centrul oraşului în timp ce mergi cu spatele. OK, s-or fi întâmplat nişte accidente în trecut în semenea situaţii, însă tot ciudată este această precizare în legislaţia americană, nu credeţi?

În California, n-ai voie să mănânci o portocală atât timp cât te aflii în cada de baie. Legea a fost dată în 1920 pentru a preveni orice reacţie periculoasă între acidul fructului şi sărurile sau uleiurile de baie. Oare cum sunt prinşi infractorii, cei care nu respectă asemenea lege? Hm!...

În Connecticut, dacă un castravecior murat nu sare, nu e murătură. De ce şi cât ar trebui să sară nu ştie nimeni, însă unde-i lege, nu-i tocmeală, da? În plus, dacă un astfel de castravecior ilegal este vândut, vânzătorul prins este amendat.

Mai multe state americane un considerat necesar să interzică băgarea îngheţatei în buzunar. Legislatorii n-au lăsat la latitudinea fiecăruia să nu facă asemenea gest stupid, ci au ţinut să precizeze ei că este în afara legii să comiţi asemenea imprudenţă. Aşadar, Kentuky, Alabama, New York şi Georgia (în câteva zile din săptămână) interzic aşa ceva.

Cum de s-a ajuns să se dea asemenea lege? Cel mai probabil pentru a împiedica furtul cailor, pe vremuri. Caii urmăreau până acasă persoanele care ascundeau ceva dulce în buzunar şi intrau astfel în posesia altcuiva decât deţinătorul lor legal.

Cei care fură grăsimea din restaurante sunt amendaţi cu 1.000 de dolari, în Carolina de Nord. Nu ştiu cine şi-ar dori asemenea resturi alimentare, însă legiuitorii au luat în calcul, în 2012, pericolul la care ar fi expus mediul înconjurător dacă acea grăsime, furată din restaurante, ar ajunge să distrugă natura.

Nu e bine să mănânci înainte de-a intra în mare ca să înoţi, ştim asta cu toţii, însă cine s-ar fi gândit că e ilegal să mănânci în ocean?! Poate că lumea lua masa în ocean de-a fost nevoie de-o asemenea lege, cine ştie?!

Dacă vrei să faci cuiva o surpriză frumoasă şi să-i trimiţi cuiva o pizza, vezi că gestul e ilegal în Louisiana. Dacă te prinde cineva, primeşti o amendă de 500 de dolari. Oho, câte pizze n-ai cumpăra de banii aceştia, nu?...

Foto - Shutterstock

Mai multe