Cine a fost Barbara Hutton, „săraca fată bogată‟. A avut şapte soţi pe care i-a întreţinut cu cadouri scumpe

27 septembrie 2021   Curiozități

Barbara Hutton s-ar putea să nu fie astăzi un nume cunoscut, dar pe timpuri, monştenitoarea impreriului Woolworth, a fost ceea ce presa a numit „săraca fată bogată‟. Era una dintre cele mai bogate femei din lume, cu o avere de aproape un miliard de dolari, în banii de astăzi, dar care nu a lăsat nimic în urma ei.

Viaţa lui Hutton a fost demnă de un film: de la o copilărie nefericită, la 7 căsnicii şi la o moarte tragică. Hutton a spus „banii nu mi-au adus fericire şi nici nefericită nu m-au făcut‟, dar când îi afli povestea, te gândeşti că ar fi fost mai fericită fără averea sa.

Barbara Hutton s-a născut în 1912 şi nu a trebuit să lucreze nicio zi din viaţa ei. Ea a fost moştenitoarea averii Woolworth, cel mai faimos lanţ de magazine, care a avut propriul zgârie-nori în New York. Urma să aibă cea mai frumoasă copilărie, până când la vârsta de 4 ani, şi-a găsit mama moartă în suita unui hotel. Se spune că femeia găsise o scrisoare de la soţul ei pentru amantă şi s-a otrăvit.

Citeşte şi: Christina, fiica lui Aristotle Onassis, le dădea bani oamenilor ca să petreacă timp cu ea. Cât costa o „prietenie”? 

De atunci, copilăria ei a fost una zbuciumată. După moartea mamei sale, tatăl ei s-a căsătorit cu o femeie care o ignora şi care a permis ca Barbara să fie crescută de bone, până la 12 ani, când a trimis-o la internat. Nici şcoala nu i-a făcut viaţa mai frumoasă. Nu avea prieteni, iar tatăl şi mama sa vitregă o lăsau chiar şi în vacanţele de Crăciun în internat, singură. Era cunoscută de „săraca fată bogată‟ şi descrisă drept „o fată singură, pe care nimeni nu o bagă în seamă‟. În copilărie s-a confruntat cu anorexie şi, de-a lungul vieţii, a avut probleme cu drogurile şi cu alcoolul.

A avut şapte soţi pe care i-a întreţinut cu cadouri scumpe

A fost căsătorită de şapte ori. S-a căsătorit cu trei prinţi, un conte, un baron, un playboy notoriu şi cu actorul Cary Grant. Niciunul dintre ei nu a lucrat în timpul căsniciei. Barbara îi întreţinea şi le oferea cadouri scumpe - călătorii în jurul lumii, cecuri în valoare de milioane de dolari, animale preţioase şi terenuri în cele mai exclusiviste locuri. Primul ei soţ ar fi primit din partea ei 2 milioane de dolari, al doilea 1,5 milioane de dolari, iar din cea de-a cincea căsnicie, care a durat doar 3 luni, soţul ei şi-a cumpărat după divorţ, mulţi ponei scumpi, un avion privat şi a rămas în cont cu 2,5 milioane de dolari.

Citeşte şi: Ce au făcut cu banii moştenitorii unor averi uriaşe. Huntington Hartford a căutat comoara piraţilor

Hutton a avut un singur copil, pe Lance, făcut cu al doilea soţ, contele Kurt von Haugwitz-Reventlow. Când s-a născut, presa l-a numit „cel mai bogat bebeluş din lume‟, deoarece se ştia că va creşte în opulenţă. Lance a devenit un şofer de curse de succes, însă a murit la vârsta de 36 de ani, într-un accident aviatic.

Viaţa ei, demnă de scenariul unui film

Se spune despre Barbara că era o persoană ipohondră. Îi plăcea să îşi facă multe intervenţii chirurgicale, pentru probleme cu rinichii şi cu intestinele. Mai mult, obişnuia să plătească medicii cu mulţi bani ca să o opereze pentru probleme de sănătate inexistente. Barbara a murit la vârsta de 66 de ani, din cauza unui atac de cord, aproape fără niciun ban. Chiar dacă stătea într-un penthouse scump, în conturi i-au rămas doar 3.500 de dolari. La opt ani după ce a murit, un producător a decis că viaţa Barbarei trebuie să fie aflată de mulţi. Dar viaţa ei tumultoasă nu se putea încadra într-un singur film de 90 de minute, aşa că a făcut o miniserie TV, de 240 de minute. Numele producţiei este reprezentativă: „Săraca fetiţă bogată. Povestea Barbarei Hutton‟ („Poor Little Rich Girl: The Barbara Hutton Story‟). 

Sursă foto: Pinterest 

Mai multe