Cum îţi salvează viaţa premoniţiile
Atunci când ai o premoniţie, subconştient simţi (ca să nu spunem că ai chiar certitudinea) că ceva se va întâmpla, cu mult timp înainte ca evenimentul să aibă loc în realitate.
Deşi din punct de vedere ştiinţific nu exista nicio bază care să demonstreze că aceste presimţiri ale unor evenimente viitoare au legătură cu realitatea,cele mai recente studii arată că este posibil ca premoniţia să fie un proces specific uman,la fel ca gândirea.Oameniide ştiinţă au început să ia în calcul posibilitatea ca oamenii să poată presimţi când ceva urmează să se întâmple,fără să fi primit vreun indiciu despre asta.
Al şaselea simţ
Premoniţiile sunt percepute ca fiind al şaselea simţ,cel care ne indică când suntem în pericol şi când ceva rău urmează să se întâmple. Deşi există şi premoniţii pozitive,accentul se pune adesea pe cele negative,mai ales că acest simţ extrasenzorial este învăluit într-o aură de mister care dă de multe ori fiori. De aceea,deşi presimţirile au început să fie acceptate ca fiind reale,sunt considerate,în continuare,procese biologiceanormale.
Citeşte şi:Zodia îţi spune ce te face fericită
Trebuie să creadă şi alţii
Nu este de ajuns ca tu să crezi în premoniţii. Mai trebuie şi ca cei din jurul tău să creadă în ele. Da,sunt situaţii în care unii oameni presimt că ceva rău se va întâmpla. Şi strigă în stânga şi-n dreapta asta. Dar dacă nimeni nu crede în premoniţiile lor,sunt cazuri în care se ajunge la situaţii dramatice.
Precogniţia-este tot premoniţie
Parapsihologii folosesc adesea termenul de precogniţie,când vorbesc despre posibilitatea de a presimţi evenimente viitoare. Acestea se manifestă sub formă de vise prevestitoare,flashuri care apar când omul este conştient şi treaz,viziuni în timpul unei perioade de inconştienţă sau chiar delir,sau presentimente-când precogniţia se manifestă sub forma unor emoţii stranii. Acestea pot fi însoţite de transpiraţie,dureri de cap sau senzaţia de imobilitate.