Curiozităţi despre numărul 24

12 august 2015   Curiozități

În numerologie, acest număr exprimă armonia, onestitatea , loialitatea şi bunătatea, fiind şi un simbol al unităţii. Dincolo de aceste elemente, 24 deţine şi alte semnificaţii.

Negustorul veneţian Marco Polo (1254-1324) şi-a petrecut 24 de ani departe de Europa,într-o lungă călătorie în Asia,ajungând până în China. După ce s-a întors în Veneţia a fost întemniţat,timp de un an,perioadă în care i-a dictat scriitorului Rustichello da Pisa povestea călătoriei sale.

Pe 24 mai 1844 Samuel Morse a transmis primul mesaj telegrafic.

O zi,interval corespunzător cu o rotaţie a Pământului în jurul axei sale,are 24 de ore.

Prima ediţie a concursului Eurovision a avut loc pe 24 mai 1956.

Cutia toracică a omului este alcătuită din 24 de coaste.

În anul 79,în ziua de 24 august,a avut loc erupţia vulcanului Vezuviu.  Oraşele Pompei,Herculaneum şi Stabiae au fost acoperite cu lavă.

Puritatea aurului se măsoară în carate,iar în forma sa pură acesta are 24 de carate,fiind cel mai scump tip de aur din lume.

24 ianuarie 1859 este o dată importantă în istoria României,căci a avut loc Mica Unire,când  Alexandru Ioan Cuza a fost numit domn al Moldovei şi Ţării Româneşti.

Cel mai vechi alfabet din lume care a folosit vocale,cel grec,are 24 de litere. Acesta a apărut în jurul anului 800 î Hr.

Biblia evreiască,cunoscută sub numele de Tanah,cuprinde 24 de cărţi,grupate în trei secţiuni.

Mai multe