Descoperă misterele cifrei 6!

1 iunie 2015   Curiozități

La chinezi, cifra 6 poartă noroc. Din punct de vedere astrologic, despre cei născuţi în această zi ori care au cifra destinului 6 se spune că sunt altruişti, familişti convinşi şi persoane care nu-şi uită promisiunile.

Potrivit Vechiului Testament,Dumnezeu a creat lumea din nimic în doar 6 zile,în această ultimă zi făcându-l pe om.  

Steaua lui David,numită în limba ebraică „Maghen David“,adică „Scutul lui David“,este unul dintre cele mai cunoscute simboluri iudaice. Aceasta are 6 colţuri şi este alcătuită din 2 triunghiuri echilaterale suprapuse. Unul are baza în jos,iar celălalt este răsturnat,cu vârful în jos.

Insectele au 6 picioare. În funcţie de mediul şi de stilul lor de viaţă,membrele nevertebratelor prezintă modificări care să le ajute să meargă,să alerge,să sară,să sape,pentru a captura prada ori pentru a înota.

6 este cel de-al doilea număr compus în ordine crescătoare,divizorii săi fiind 1,2 şi 3. Întrucât 6 este egal cu suma divizorilor săi,e considerat un număr perfect.

Maria Stuart,cunoscută în literatura engleză de specialitate sub numele de Mary I of Scotland,avea doar 6 zile când a devenit regina Scoţiei. Ea a fost decapitată în timpul domniei lui Elizabeth I,fiind acuzată de conspiraţie şi trădare.

În medicina tradiţională indiană,adică ayurveda,există 6 gusturi:dulce,acru,sărat,amar,picant şi astringent.

Mai multe