FOTO Tabloul lui Banksy, creat în cinstea personalului medical, s-a vândut cu o sumă record

2 aprilie 2021   Curiozități

Desenul intitutal "Game Changer" a fost oferit de artistul de graffitti Spitalului Universitar Southampton din Marea Britanie în mai 2020, iar profitul obţinut recent din vânzarea acestuia va fi donat angajaţilor instituţiei medicale şi pacienţilor săi. Iar suma nu e deloc uşor de trecut cu vederea!

S-a vândut tabloul realizat de celebrul Banksy în onoarea personalului medical, care se află în prima linie în lupta cu noul coronavirus, iar banii obţinuţi sunt direcţionaţi către diverse asociaţii caritabile din domeniul medical. Care a fost suma record cu care s-a vândut tabloul lui Banksy?

Cei de la Casa de licitaţii Christie au declarat, în mod oficial, că tabloul intitulat Game Changer (n.r. Revoluţionar, Schimbă datele problemei) s-a vândut cu nu mai puţin decât 23.176.314 de dolari, un record mondial absolut pentru celebrul artist stradal.

Tabloul are în prim plan un băieţel, care care se joacă cu o jucărie asistentă medicală, care are braţele sub forma unor aripi de avion. În plan secund, se află un coş de gunoi, în care au fost aruncate mai multe figurine care întrichipează supereroi precum Batman sau Spider-Man.

Ca urmare a achiziţiei făcute, casa de licitaţii a declarat, în comunicatul de presă emis ulterior vânzării, că suma de peste 23 de milioane de dolari „va sprijini organizaţiile de sănătate şi asociaţiile caritabile din Marea Britanie care sprijină, la rândul lor, întreaga muncă a celor din prima linie”.

În primă instanţă, Banksy dăruise tabloul spitalului Southampton din Marea Britanie, în mai 2020, unde era expus chiar la intrarea în departamentul de Urgenţe. Apoi a fost scos la vânzare, însă o copie de-ale lui va rămâne în continuare lângă secţia de Urgenţe din spitalul Universitar Southampton.

Când a oferit tabloul, anul trecut, artistul a lăsat şi un bileţel, în care a ţinut să-şi exprime mulţumirea la adresa personalului medical de acolo, care se luptă neîncetat cu pandemia. „Mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi! Speră că asta va însenina puţin locul, chiar dacă e alb-negru.”

David French, dorectorul de la University Hospital Southampton, a declarat, într-un comunicat, că acest „cadou incredibil” va fi „nepreţuit în încercarea de-a ne concentra pe refacerea şi vindecarea angajaţilor noştri după anul care-a trecut”.

Foto - Instagram Banksy

Mai multe