Legenda ghiocelului. De ce este primul care scoate capul din zăpadă

1 martie 2012   Curiozități

Legenda ghiocelului spune că cel mai cunoscut simbol al primăverii, ghiocelul, ar fi fost iniţial un bărbat văduv, tată a opt copii, patru băieţi şi patru fete. Recăsătorindu-se cu o femeie rea la suflet, copiii au fost alungaţi din casa lor de mama vitregă.

Necăjiţi, ei s-au transformat în opt specii diferite de flori. Când tatăl le-a observat lipsa,i-a căutat şi negăsindu-i s-a metamorfozat şi el într-o floare,în ghiocel. De aceea,se spune că în fiecare an,ghiocelul apare primul şi cheamă toate celelalte flori.

Legenda ghiocelului vestitor de noroc

Legenda ghiocelului mai spune că atunci când Dumnezeu a făcut toate câte sunt pe pământ,le-a împodobit cu diverse culori. Când a făcut zăpada,El i-a spus să-şi caute singură culoarea,pentru că poate umbla pretutindeni. Astfel,zăpada a mers la iarbă şi i-a cerut verdele,dar a fost refuzată.

Apoi,a rugat trandafirul să-i împrumute culoarea lui roşie,vioreaua să-i dea albastrul şi floarea-soarelui galbenul. Niciuna nu a ascultat rugămintea zăpezii.

Citiţi şi: Cele mai bune îngrăşăminte naturale pentru flori

Numai ghiocelul a fost înduioşat de soarta ei şi i-a oferit culoarea lui. De atunci,drept recunoştinţă,ea îl lasă să-şi scoată căpşorul afară de cum se arată primăvara. Se spune că grădina în care răsar ghioceii este semn de noroc şi de bunăstare.

Mai multe