Melodia „I Will Always Love You”, făcută cunoscută de Whitney Houston după ce lui Elvis i s-a interzis s-o cânte

27 aprilie 2021   Curiozități

Cântăreaţa americană de muzică country şi-a construit o carieră muzicală remarcabilă şi a câştigat sume impresionate de bani de pe urma succesului ei. Însă mult mai mult bănet i-a adus melodia „I Will Always Love You”, pe care a compus-o şi i-a dat-o lui Whitney Houston ca s-o transforme într-un adevărat hit.

Înainte de-a ajunge la Whitney Houston, melodia care a rămas şi-n ziua de azi în memoria colectivă era cât pe ce să fie făcută cunoscută de nimeni altul decât Elvis Presley. Însă Dolly a refuzat să-i dea Regelui Rock'n'Roll cântecul. Din ce motiv oare?

Dolly Parton a lansat balada în 1974, după cum ne informează Good Housekeeping, „I Will Always Love You” fiind cântată chiar de starul country în 1974, când a fost făcută cunoscută publicului pentru prima dată, cât şi în 1982, când a înregistrat-o pentru filmul The Best Little Whorehouse. Însă Parton avea vise mai mult mai abiţioase legate de compoziţia ei. Voia să i-o dea lui Elvis ca să o facă el hit.

Culmea e că Regele Rock

Roll era foarte interesat de compoziţia lui Dolly şi tocmai era pe punctul de-a semna contractul cu celebra compozitoare, când Parton s-a răzgândit şi s-a retras din întreaga lor colaborare. Care a fost motivul? Dolly n-a vrut să accepte ca Presley să deţină jumătate din drepturile de autor ale melodiei şi i-a interzis marelui cântăreţ să cânte vreodată în public melodia. Şi bine a făcut când l-a refuzat pe Elvis, pentru că a reuşit să obţină tot ceea ce şi-a dorit de la alt star de top!

Abia în momentul în care melodia a făcut parte din coloana sonoră a filmului The Bodyguard – în care au jucat Kevin Costner şi Whitney Houston - , în 1992, a devenit şi „I Will Always Love You” mare hit peste noapte. Whitney a înregistrat atunci melodia şi a devenit un succes monumental. Hitul a stat nu mai puţin de 14 săptămâni în topul clasamentului U.S. Billboard Hot 100.

Suma exactă pe care Dolly Parton a câştigat-o de pe urma succesului baladei compuse de ea nu a fost făcută niciodată public, însă a contribuit cu vârf şi îndesat la averea de 500 de milioane de dolari pe care o are vedeta country.

Dolly şi-a exprimat regretul că nu reuşise să se înţeleagă cu Elvis în privinţa cântecului, însă şi-a dat seama că Whitney Houston a făcut şi ea o treabă minunată cu „I Will Always Love You”. De fapt, Parton devenise atât de bogată, în urma succesului avut cu faimoasa baladă, încât a declarat, la un moment dat, că putea bine-mersi să cumpere Graceland, priprietatea Regelui Rock

Roll, dacă voia.

Foto - Shutterstock

Mai multe