Nu mai este niciun secret! Ce spune despre tine modul în care comunici în scris

7 ianuarie 2021   Curiozități

Mesajele sunt complet diferite de textele care compun scrisorile clasice şi oferă posibilitatea de a exprima succint informaţii. Însă replicile utilizate în reţetele de socializare nu transmit mesaje, ci şi indicii despre personalitatea interlocutorului.

Nu există reguli scrise cu privire la modul în care ar trebui să scrii un mesaj, aşa că fiecare este liber să se exprime. Doar că atunci când se exprimă, dezvăluie mai multe despre el, decât ar vrea. Găseşti mai jos diferite tipuri de mesaje întâlnite frecvent în aplicaţiile de comunicare virtuală. Poate descoperi şi stilul tău de limbaj online, dar şi ce spune acesta despre tine.

Mesajele lungi

Preferi să scrii paragrafe lungi, în care să expui tot, informaţii, dar şi sentimente, gânduri? Cel mai probabil eşti o persoană sensibilă şi atentă la detalii. Tu vezi cuvintele ca pe un instrument semnificativ şi puternic. Prietenii tăi ştiu că eşti un om bun, plin de compasiune şi sunt siguri că vei fi mereu acolo pentru a le oferi sfaturi preţioase sau doar pentru a-i asculta.

Mesaje scurte

Apropiaţii te ştiu ca fiind cel care trimite mesaje scurte, precum „ok‟, „nu‟ şi „da‟. Oamenii ar putea vedea acest tip de răspuns ca fiind lipsit de emoţii, însă nu este chiar aşa. Textele tale sunt simple, exact aşa cum alegi tu să îţi trăieşti viaţa. Altfel spus, tu preferi să nu despici firul în patru, să nu cauţi partea ascunsă a lucrurilor, să nu faci tot posibilul să convingi sau să iasă totul perfect. Tu te exprimi deschis şi sincer, ceea ce este o calitate valoroasă. Pur şi simplu, tu nu te joci cu cuvintele tale, iar când ceilalţi îţi solicită părerea, le-o dai fără să o ambalezi frumos şi spui mereu adevărul.

Foloseşti emoticoane

De fapt, utilizezi prea multe emoticoane când transmiţi un mesaj online. Mai mult decât atât, tu ai putea să nu scrii deloc cuvinte, ci doar să te exprimi prin emoticoane. Acest lucru se datorează faptului că prin imagini mesajele sunt mai expresive. Şi aşa cum sunt aceste simboluri amuzante, care debordează de emoţii, aşa eşti şi tu. Nu te gândeşti de două ori înainte de a le spune oamenilor ceea ce simţi. Chiar dacă eşti stresat, entuziasmat, supărat sau trist, toată lumea din jurul tău va vedea asta.

Mesaje în care predomină „lol‟

Dacă mesajele tale includ formaţiuni de litere, precum „lol‟ (în engleză „laugh out loud‟, adică „râd cu voce tare‟) sau „haha‟, care induc ideea de ceva haios, ce ar trebui să stârnească râsul, să ştii că faci asta pentru că nu eşti sigur de cum va fi primit mesajul tău. Nu eşti un mare fan al conflictelor şi nu vrei să fii perceput ca fiind nepoliticos, aşa că îndulceşti finalul mesajului. Ţie îţi place să faci pe plac oamenilor şi vrei ca toţi cei cu care comunici să fie fericiţi. Uneori, trebuie să fii mai onest şi să îţi asumi chiar şi mesajele cu veşti neplăcute, fără să te ascunzi în spatele „haha-urilor‟.

@shuttestock

Mai multe