Obiceiuri minore care spun multe despre tine. Ce arată felul în care mergi sau preferința pentru pantofi

11 iulie 2023   Curiozități

Obiceiurile pe care le avem reflectă stilul nostru de viață, prioritățile și unele trăsături de personalitate. Îți prezentăm care dintre ele dezvăluie multe despre felul tău de a fi! 

Cei din jur își pot face rapid o părere despre felul nostru de a fi doar dacă vor analiza comportamentele repetitive pe care le avem.

De exemplu, un studiu publicat în „Journal of Research in Personality‟ sugerează că poți să îți dai seama care sunt trăsăturile de personalitate ale unei persoane doar dacă observi cu ce este încălțată. După multe teste, rezultatele cercetării au arătat că persoanele care poată pantofi confortabili tind să fie agreabile, botinele sunt purtate de persoane agresive, purtarea pantofilor incomozi arată că ești o persoană calmă, iar încălțămintea nouă și curată este un indicator al anxietății. 

Felul în care mergi 

Și felul în care mergi te poate da de gol! Patti Wood, expert în limbajul corpului, a spus pentru revista „Men’s Health‟ că dacă obișnuiești să mergi repede înseamnă că ești o persoană productivă, competitivă și uneori distantă cu cei din jur.

Dacă mergi cu pieptul înainte, cu umerii pe spate și cu privirea în sus înseamnă că îți place să te distrezi și să socializezi, ia dacă obișnuiești să mergi cu privirea în jos cel mai probabil ești o persoană politicoasă, dar introvertită. 

Citește și: Cum te ajuta regula celor 20 de secunde să-ți formezi obiceiuri sănătoase 

Limbajul secret al mâinilor 

Un studiu publicat în „Journal of Personality and Social Psychology‟ a arătat că un om cu încredere în sine, extrovertit și pozitiv îți va strânge mâna ferm, pe când o persoană timidă sau nevrotică îți va atinge ușor mâna.

Conținutul unui e-mail

Dacă încerci să îți dai seama despre felul de a fi al noului tău coleg de muncă, poți să găsești răspunsul în căsuța ta de e-mail. Asta pentru că psihologul Tomas Chamorro-Premuzic spune că narcisiștii obișnuiesc să scrie adesea în corpul e-mailului cuvinte precum: „eu‟, „mie‟ și „al meu‟.

Estrovertiții tind să fie relaxați și să discute despre muzică și despre petrecerile companiei. Interesant este că e-mailurile lungi reflectă energie și minuțiozitate, dar și o anumită nevoie de a socializa. 

  • Știai că persoanele punctuale sunt considerate conștiincioase și agreabile, pe când cele care întârzie tind să fie mai relaxate? 

Ce înseamnă dacă îți rozi unghiile 

Obișnuiești să îți rozi unghiile? Un studiu din „Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry‟ a arătat că persoanele care își rod unghiile sau se joacă cu părul au tendința să fie perfecționiste, iar astfel de acțiuni arată că se plictisesc, sunt iritate sau nemulțumite. 

Sursă foto: Shutterstock 

Mai multe