Trucuri pentru o viaţă împlinită

24 martie 2011   Curiozități

Crezi că unii oameni au fost făcuţi să fie fericiţi,iar alţii sunt pur şi simplu mai puţin norocoşi? Te-ai gândit că fericirea nu vine din senin,ci trebuie căutată? Iată ce poţi face pentru a-ţi simplifica viaţa.

Relaxează-te

Inamicul:stresul. Te oboseşte,te faceiritabilă,îţi scade moralul şi te îmbolnăveşte. Dacă scapi de el vei fi mult maieficientă la serviciu şi mult mai relaxată în rest.

Ce-i de făcut?

Exerciţii de relaxare,bineînţeles. Ia pauzeşi respiră adânc ori de câte ori eşti copleşită de activităţile de peste zi. Şinu uita să priveşti mereu lucrurile în perspectivă.

Ia decizii

Inamicul:nehotărârea. Ce slujbă să aleg? Ce perechede ghete să-mi cumpăr? Cu ce fustă mă îmbrac azi? Toate aceste dileme îţi ocupă timp şi te ţin practic în loc.

Întreabă-te ce-ar face mama sau prietena tacea mai bună în situaţia respectivă. Sau fă o listă cu avantaje şi dezavantaje. Apoi ia o decizie şi du-o până la capăt.

Permite-ţi să greşeşti

Inamicul:perfecţionismul. Ai tendinţa săte forţezi să fii în permanenţă cea mai bună şi nu-şi permiţi nici cea mai micăgreşeală? Încearcă să nu te mai gândeşti tot timpul la obiective şi bucură-te deceea ce faci.

Caută să înţelegi de ce faci lucrurileîntr-un anume fel:pentru că aşa vrei sau pentru că aşa trebuie? Renunţă dincând în când la programul strict şi făceva ce-ţi place. Vei vedea că lumea nu stă înloc doar pentru că tu te-ai oprit din lucru!

Gândeşte pozitiv!

Inamicul:pesimismul. Vezi doar parteaproastă a unei situaţii şi te îngrijorezi din orice lucru mărunt? Ai nevoie de mai multă încredere în forţele proprii pentru a obţine ceea ce-şi doreşti.

Ce-i de făcut?

Stai departe de pesimişti. E prima măsurăpe care trebuie s-o iei,deoarece pesimiştii sunt contagioşi. Învaţă să priveştipartea bună a problemelor:dacă drumul spre serviciu durează prea mult,poţiciti. Dacă sfârşitul de săptămână este ploios,poţi vedea nişte filme.

Fă-ţi prieteni

Inamicul:timiditatea. Teama de a fijudecată sau de a fi rănită te împiedică să te apropii de oameni. Dar numai aşapoţi cunoaşte persoane cu totul şi cu totul deosebite.

Pregăteşte-te. Înainte de a merge la aceapetrecere sau reuniune,imaginează-ţi situaţiile cu care te vei confrunta în cele mai mici detalii. Teama de necunoscut se „amortizează” astfel.

Nu-ţi ieşi din fire

Inamicul:susceptibilitatea. Ai impresia cătot ce spun ceilalţi este o acuză sau o critică la adresa ta? Critica poate fişi constructivă,dar spune-le prietenilor şi colegilor tăi dacă remarcile lorte deranjează.

Gândeşte înainte să vorbeşti şi tratează totul cu umor.

Nu te învinovăţi

Inamicul:sentimentul de culpabilitate. Vinate copleşeşte chiar şi atunci când nu eşti responsabilă?

Ce-i de făcut?

Ar trebui să te învinovăţeşti doar atuncicând ai făcut ceva greşit,nu când se întâmplă ceva ce nu stă în puterea ta.

Mai multe