VIDEO Bărbatul care a încercat să-l omoare pe preşedintele Ronald Reagan e vedetă pe YouTube

3 iunie 2021   Curiozități

John Hinckley Jr., bărbatul care a încercat să-l asasineze pe fostul preşedinte al SUA, Ronald Reagan, a schimbat pistolul cu chitara. Hinckley s-a apucat de muzică şi face zeci de mii de vizionări pe YouTube, cu piese de dragoste.

Hinckley, acum în vârstă de 66 de ani, a câştigat anul trecut o lungă bătălie în justiţie, iar acum poate să-şi facă publică muzica, relatează New York Post. Acesta a postat pe canalul de YouTube care îi poartă numele mai multe piese de dragoste, atât compoziţii proprii, cât şi cover-uri după „Can’t Help Falling in Love” a lui Elvis Presley şi „Blowin’ in the Wind ” a lui Bob Dylan.

John Hinckley Jr., cel care a încercat să-l asasineze pe Reagan, s-a născut în Oklahoma pe 29 mai 1955. A avut o copilărie normală, dar, mai târziu, după o carieră muzicală ratată şi abandonarea studiilor la Universitatea din Texas, sănătatea sa mintală s-a deteriorat.

A început să dezvolte o obsesie pentru filmul "Taxi Driver" şi protagoniştii peliculei, Robert De Niro şi Jodie Foster (în rolul unei prostituate). A început să se îmbrace ca personajul lui De Niro, Travis Bickle, a tinut un jurnal la fel ca Travis. A devenit obsedat de Foster. Pentru a o impresiona, a ales să facă în realitate un gest extrem: să-l asasineze pe preşedintele Ronald Reagan.

Pe 30 martie 1981, Hinckley a pornit atacul asupra preşedintelui Reagan şi a tras şase focuri de armă împotriva lui. Era, însă, un trăgător slab, tocmai de accea preşedintele a supravieţuit. Secretarul de presă, James Brady, a încasat primul glonţ, care i-a provocat leziuni cerebrale severe şi l-a lăsat pentru tot restul vieţii în scaunul cu rotile. Ofiţerii Thomas Delahanty şi Tim McCarthy din Serviciului Secret au fost, de asemenea, răniţi. Preşedintele nu a fost împuşcat direct, el a fost lovit de un glonţ care un ricoşat. Glonţul i-a străpuns plămânul, iar rana i-a pus serios viaţa în pericol, căci a fost spitalizat 11 zile.

La procesul lui Hinckley, în anul următor, acesta a pledat nebun şi a fost găsit nevinovat. A rămas închis într-un azil din Washington până în 2016, când s-a mutat la Kingsmill Resort, o comunitate închisă, cu reguli şi condiţii stricte. Hinckley trăieşte acum într-un regim relaxat de semi-detenţie. 

FOTO Profimedia

Mai multe