Visele îţi dezvăluie problemele de sănătate

22 aprilie 2016   Curiozități

Deşi există multe mistere legate de ce visăm, anumite teorii arată că visele pot reflecta uneori starea emoţională în care temerile, anxietatea şi stresul sunt traduse în imagini în vis. Ai visat vreodată că ai căzut în gol? Iată de ce.

Dormitul are efecte de vindecare asupra oamenilor. Nu numai că avem nevoie de el din punct de vedere fizic,dar creierul este foarte activ în timp ce ne odihnim,ajutând la organizarea amintirilor şi a gândurilor. Dacă suferim de insomnie,s-ar putea să avem probleme cu concentrarea. Dar faptele devin şi mai interesante deoarece visele reflectă starea de sănătate emoţională,motiv pentru care trebuie să le interpretăm.

Iată care sunt visele emoţionale:

În timpul zilei,întâlneşti situaţii de care nu eşti conştiente în totalitate. S-ar putea să ai o presiune la locul de muncă sau s-ar putea să te simţi neglijată,dar preferi să nu acorzi atenţie. Tot ce trăim este tradus prin neliniştile interioare şi care intră în subconştient.Sănătatea emoţională este cea care se confruntă cu toate acestea,fiind un echilibru. De fiecare dată când eşti îngrijorată,apare stresul,împreună cu dureri de cap şi disconfortul,iar toate acestea se reflectă în vis.Visele sunt un mod perfect pentru a face faţă acestor emoţii. Temerile şi problemele sunt reprezentate cu ajutorul imaginilor din vis,prin care aproape toţi trecem. Sănătatea emoţională este,aşadar,reflectată într-o anumită scenă din timpul acestor momente nocturne,atunci când se trezesc în subconştient. Prin vis îţi dai seama de temeri,fie faţă în faţă,fie apar deghizate în figuri metaforice.  

Semnificaţia celor mai comune vise:

Visezi că te urmăreşte cineva

Este unul dintre cele mai comune vise. Te plimbi pe afară sau printr-o scenă familiară,şi simţi că este cineva în spatele tău. Nu este necesar să fie o persoană,ar putea fi chiar şi un animal. Acest lucru poate fi explicat prin frica cu care te confrunţi în viaţa reală. Sau ai putea ascunde ceva şi nu ai curaj să spui.

Visezi că ai căzut în gol

Acesta este unul dintre cele mai recurente vise. Uneori este foarte scurt,făcându-te să te trezeşti speriată. Te plimbi şi simţi că ai căzut într-o prăpastie sau că ai căzut din copac. Ce înseamnă? Aceste vise arată că treci printr-o situaţie de stres. Nervii sunt pe margine şi corpul reacţionează. În cazul în care acest vis este frecvent,ai nevoie de o schimbare a situaţiilor cu care te confrunţi.

Visezi că eşti captivă

Fără să ştii cum,îţi dai seama că eşti prinsă într-un spaţiu mic,sufocant. Nu poţi ieşi şi nici respira,inima bate tot mai tare,eşti epuizată şi speriată. În cazul în care ţi s-a întâmplat să ai acest vis,întreabă-te dacă există o problemă care să te îngrijoreze atât de mult. Aceste tipuri de griji duc la sufocare.

Visezi că ai părăsit casa goală sau că îţi cad dinţii

Aceste tipuri de vise sunt asociate cu stima de sine scăzută sau cu o lipsă de încredere în sine,la un moment dat. Atunci când visezi că ieşi din casa goală,înseamnă că ai o legătură cu cineva din realitate pe care nu ai rupt-o. În plus,atunci când visezi că stai de vorbă cu cineva şi îţi cad dinţii,înseamnă că te simţi vulnerabilă de ceva ce ţi se poate întâmpla.

  

Visezi dezastre naturale

Furtunile,incendiile,vântul puternic,capabil să dărâme case şi copaci,reflectă o stare de anxietate. Acest lucru ar putea fi,eventual,o stare de anxietate sporită,în care te simţi fragilă de tot ce te înconjoară. Aceste dezastre naturale reprezintă realitatea şi ceea ce ne face rău. Acest tip de vis ar trebui să fie cel mai îngrijorător,deoarece reflectă atunci când noi ne simţim fragile şi vulnerabile.

Mai multe