De Ziua internaţională a eliminării violenţei asupra femeii, JYSK donează Asociaţiei Anais 100.000 de lei

26 noiembrie 2019   Ghid de viață

JYSK România se alătură Asociaţiei Anais în lupta pe care aceasta o duce pentru a elimina violenţa asupra femeii. Compania a donat 100.000 de lei pentru a susţine proiectele asociaţiei umanitare, ai cărei beneficiari principali sunt femei şi copii victime ale violenţei în familie.

Anunţul a fost făcut chiar înainte de Ziua Internaţională a Eliminării Violenţei asupra Femeii, care are loc în fiecare an pe 25 noiembrie.

Printre proiectele care vor beneficia de sprijin în cadrul acestui parteneriat se numără acţiunile de prevenţie, consiliere psihologică şi socială, grupuri suport, consiliere juridică, reprezentarea sau asistarea victimelor violenţei domestice în faţa instituţiilor statului cu atribuţii în domeniu, advocacy şi politici publice.

„Credem că este nevoie de o schimbare a percepţiei şi a atitudinii pe care societatea o are faţă de violenţa asupra femeii. Orice tip de violenţă trebuie sancţionat de societate. Din păcate, deşi în ultimii ani s-au făcut progrese, de multe ori violenţa în familie sau asupra femeii este privită ca ceva normal. Sperăm că proiectele pe care le vom desfăşura alături de Asociaţia Anais să îi facă pe oameni să înţeleagă că o lume fără violenţă e o lume mai bună pentru toţi şi că nimeni nu trebuie să trăiască în frică”, a declarat Alex Bratu, Country Manager JYSK România şi Bulgaria.

Primele acţiuni din cadrul parteneriatului vor avea loc în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie 2019, când are loc campania de sensibilizare cu privire la violenţa bazată pe gen „16 zile împotriva violenţei împotriva femeilor”. La această campanie iau parte mai multe organizaţii din domeniu, instituţii, şcoli, universităţi şi autorităţi locale. 

 „Încheierea parteneriatului dintre JYSK şi Asociaţia Anais ne onorează şi responsabilizează în acelaşi timp. În contextul lipsei finanţărilor şi a unui interes scăzut în zona serviciilor sociale adresate victimelor violenţei domestice, acest parteneriat vine ca o validare a muncii noastre de până acum şi face posibilă continuarea şi dezvoltarea activităţilor Asociaţiei. Sperăm ca acest parteneriat să devină un exemplu de bune practici şi să deschidem noi perspective pentru conştientizarea şi sancţionarea violenţei asupra femeilor, de orice tip şi sub orice formă care există în societatea românească”, a declarat Carmen Nemeş, preşedinte şi membru fondator al Asociaţiei Anais.

În domeniul violenţei domestice, Asociatia ANAIS desfăşoară în prezent proiectul „Stop violenţei în familie”, în cadrul căruia oferă gratuit consiliere juridică şi psihologică victimelor violenţei în familie cu privire la drepturile acestora şi în vederea obţinerii unui ordin de protecţie. 

Mai multe