1 ie, 3 ţinute

28 mai 2016   Evenimente

Numită şi „cămaşa cu altiţă“, ia este o piesă importantă a costumului popular românesc. Confecţionată din bumbac, in sau borangic şi împodobită cu motive geometrice ori florale, a fost adaptată vremurilor moderne, aşa că o poţi purta în diverse combinaţii.

Ca vestimentaţie de zi cu zi

Fie că sunt drepţi sau evazaţi,dacă preferi pantalonii,combină ia cu o pereche de blugi cu talia înaltă. Ţine cont ca bluza să fie băgată în pantaloni şi nu purtată peste. Eşti mică de statură? Încalţă pantofi cu platformă. În cazul în care eşti înaltă,optează pentru încălţăminte cu talpă joasă. Asortează ţinutei o geantă micuţă,care poate fi purtată într-o parte.

Blugi,bonprixro.eu,59,90 lei

Geantă,Deichmann,70 lei

Pantofi,superpantofi.ro,89 lei

La un eveniment

Fusta dreaptă,cu talia înaltă,lungă până la genunchi poate fi asortată cu o ie. Întrucât această bluză este voluminoasă şi decorată cu motive cusute în relief,nu o asocia cu fuste cu volane,pentru că vei arăta mai plinuţă. Completează ţinuta cu o pereche de pantofi cu toc şi o geantă cu încăpătoare.

Fustă,Reserved,69,90 lei

Geantă,matar.ro,59 lei

Pantofi,Miniprix,29 lei

Pentru o ieşire în oraş

Dacă vrei să te îmbraci cât mai lejer,încearcă o ţinută confortabilă,pe care o obţii combinând ia cu o fustă lungă,vaporoasă. Încalţă pantofi confortabili,cum sunt balerinii sau o pereche de sandale joase. Pentru a da un aer boem vestimentaţiei tale,mizează pe o geantă mică,în diverse nuanţe.

Fustă,bonprixro.eu,74,90 lei

Geantă,matar.ro,49 lei

Balerini,kalapod.ro,39,90 lei

Idei Click! pentru femei

Nu combina ia cu fuste cu imprimeu floral,pentru că vei încărca vizual ţinuta. În plus,optează pentru fustele fără buzunare sau fermoare la vedere.

În funcţie de model,poartă ia cu sau fără brâu şi cu diferite accesorii (coliere,cercei,brăţări) cu motive tradiţionale.

Ştiai că...

... pe vremuri,femeile căsătorite purtau ii în culori închise,în timp ce fetele nemăritate se îmbrăcau cu astfel de bluze împodobite cu motive în nuanţe cât mai vii?

... la 24 iunie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Iei?

Mai multe