Află tendinţele pentru primăvară-vară 2012!

21 noiembrie 2011   Evenimente

Săptămâna trecută, 12 designeri români şi-au prezentat colecţiile pentru sezonul primăvară-vară 2012, în cadrul Galei AVANPREMIERE. Evenimentul a reunit la Muzeul Naţional de Artă Contemporană peste 400 de invitaţi. VEZI FOTO!

Nonconformiste sau de o eleganţă rafinată,piesele vestimentare propuse pentru primăvară-vară 2012 de către designerii de la noi,prezenţi la Gala AVANPREMIERE,nu doar că nu trec neobservate,dar reuşesc să îmbine fantezia cu purtabilul. Iată principalele elemente pe care au mizat designerii români pentru primăvara anului viitor!

Noua etichetă

Agnes Toma aduce în prim-plan femeia misterioasă,într-o relaţie paradoxală cu ceea ce înseamnă eticheta şi într-o continuă confruntare cu sine şi cu lumea. Pornită în căutarea unei noi identităţi,femeia văzută de Agnes Toma nu-şi pierde eleganţa,dar e mai rebelă ca oricând.

Agnes Toma:

O altfel de simplitate

Rue de Trucs vor să demonstreze că o piesă vestimentară poate fi,în acelaşi timp,simplă şi sofisticată. Colecţia mizează pe detalii rafinate,pornind de la formele naturale şi geometriile anarhice din arhitectura gaudiană şi asociind piese basicunor elemente ale costumului tradiţional catalan. Nu lipsesc volanele,rochiile şi fustele ample,în nuanţe degri,crem auriu,nisipiu,alb,bleumarin. Mozaicul “Trencadis”,specific stilului gaudian,se regăseşte în inserţii de print.

Rue de Trucs:

Mult negru

Negrul se regăseşte în colecţia lui Carmen Secăreanu şi domină colecţia semnată de Silvia Şerban. Carmen Secăreanu îmblânzeşte negrul cu detalii florale şi pete de culoare. În schimb,privind colecţia Silviei Şerban te întrebi dacă primăvara şi vara lui 2012 vor fi total diferite de cele ale lui 2011,în care culorile tari ne-au obosit,parcă,privirile. “Dress vs Attitude” mizează pe negru,gri,alb şi forme plate. Noutatea colecţiei stă în rochiile cu aspect… inteligent. Adică aceeaşi rochie poate fi îmbrăcată de trei ori şi de fiecare dată să arate diferit. A fost colecţia care mie mi-a plăcut cel mai mult. Pentru că e în natura noastră să vrem mai multe produse într-unul singur,mai ales în vremurile astea de criză financiară.

Carmen Secăreanu:

Silvia Şerban:

Sunt doar câteva dintre propunerile designerilor. Pentru mai multe,vezi foto!

Iris Şerban:

A&S Negulescu:

Natalia Vasiliev:

Teodora Baciu:

Mai multe