Castraveţii din România nu sunt periculoşi

8 iunie 2011   Evenimente

Castraveţii, cât şi alte legume din ţara noastră, nu prezintă niciun fel de pericol pentru sănătate. Declaraţia aparţine chiar premierului Emil Boc.

În ultima perioadă,tone de castraveţi au fost retrase de pe piaţă,din cauza suspiciunii că aceştia ar putea fi cauza infecţiei cu E. Coli,care a plecat din Germania şi s-a răspândit în mai multe ţări europene. Până în prezent,nu a putut fi determinată sursa îmbolnăvirii şi se fac analize de laborator.

Până atunci,autorităţile germane i-au sfătuit pe nemţi să nu consume seminţe germinate,roşii,salate şi castraveţi,în stare crudă,până când nu va fi descoperită originea bacteriei.

Premierul României a ţinut să declare,miercuri,că legumele din ţara noastră nu sunt periculoase şi că el le consumă cu încredere.

„Cert este că în România nu există niciun fel de pericol cu privire la consumul castraveţilor sau al altor legume şi a contracta orice boală. Nu există pericol în acest moment şi sper să nu se confirme în viitorul apropiat sau îndepărtat această bacterie în România",a spus,miercuri,8 iunie,Emil Boc.

Până în prezent,din cauza bacteriei E. Coli eneterohemoragice au fost înregistrate 24 de decese în Germania,ţara unde a izbucnit focarul şi un deces în Suedia. Şi persoana decedată în Suedia vizitase Germania.

Originea infecţiei semnalată în 13 state europene,în SUA şi Canada rămâne necunoscută.

În afară de Germania,cazuri de îmbolnăviri cu au fost raporate în 13 state europene,în Statele Unite ale Americii şi în Canada.

Mai multe