Cel mai nou album semnat Paula Seling, de Sărbători împreună cu revista „Click pentru femei“ şi ziarul „Adevărul”

22 decembrie 2015   Evenimente

Revista ”Click! pentru femei” şi ziarul ”Adevărul” îţi aduc cel mai nou album semnat Paula Seling, “Poveşti de iarnă”.

Din 21 decembrie, CD-ul “Poveşti de iarnă”va fi disponibil în pachet special cu ziarul „Adevărul”,iar din 23 decembrie,împreună cu revista „Click pentru femei”,la preţul de numai 9,99 lei. 

Albumul conţine 11 melodii compuse de Paula Seling,acesta fiind primul ei album de compoziţie.

”Poveşti de iarnă”-Paula Seling

1. De-aş fi un înger / 2. Inimă,tu cântă / 3. Departe de soare / 4. Oameni de zăpadă/ 5. Doi prieteni vechi / 6. Ce minune mare / 7. Dimineaţa de Crăciun / 8. Să scriem poezii / 9. Aceste seri mai lungi  / 10. Rândul lucrurilor / 11. Să facem Rai

Cumpără CD-ul împreună cu ziarul ”Adevărul”,din 21 decembrie şi împreună cu revista ”Click! pentru femei”,din 23 decembrie. 

Născută chiar de Crăciun,Paula ne-a convins şi de această dată că este o persoană extraordinar de talentată,cu mult bun simţ şi un suflet minunat. La şase ani începea să studieze pianul la Şcoala de Arte din Baia Mare,iar în anul 1996 a apărut pentru prima oară pe scena ”Cerbului de Aur”,unde,după ce a făcut voci de spate împreună cu Narcisa Suciu,în recitalul susţinut de Mircea Rusu,Paula Seling a fost invitată să interpreteze singură o piesă,”When the winter comes”. Peste un an,artista deja câştiga Trofeul Mamaia şi avea primul ei album,în limba engleză,”Only love”.

Apoi,lucrurile s-au derulat de la sine,au urmat premii importante şi concerte naţionale şi internaţionale,alături de alţi artişti remarcabili.

În anul 2005,s-a căsătorit cu Radu Bucura,un om frumos care o susţine în toate proiectele,planurile şi dorinţele ei.

De asemenea,în ediţia din 18 decembrie a ziarului Weekend Adevărul puteţi citi un interviu în exclusivitate cu îndrăgita artistă. Redăm câteva fragmente din interviu:

„Weekend Adevărul:Vei lansa,împreună cu ziarul „Adevărul“ si revista „Click! pentru femei”,CD-ul „Poveşti de iarnă“. Cum ţi-a venit ideea unui album de colinde? 

Paula Seling:Nu sunt colinde,sunt cântece cu tematică de iarnă,în spiritul sărbătorilor. Multe dintre ele descriu perfect stările pe care le simţi de Crăciun. De aici şi numele „Poveşti de iarnă“,care exprimă foarte bine despre ce e vorba în cântece. De exemplu,una dintre melodii se numeşte „Dimineaţa de Crăciun“,alta „Ce minune mare“,în care cânt alături de nişte colege de-ale mele de la facultate care se numesc „The Twisters“,şi este Acapella. „Inimă,tu cântă“,care are ceva din piesele vechi,arhaice,e ca un descântec,după cum bine a spus Gabriela Scraba, o prietenă bună de la Radio România. Printre preferatele mele este „Rândul lucrurilor“,o piesă foarte realistă şi puternică,pentru că am scris-o într-un moment în care am realizat că noi trecem peste greutăţi atunci când îi avem alături pe cei care ne iubesc. S-ar putea ca,la un moment dat,să rămâi fără cei care ţi-au dat viaţă sau fără oamenii care au fost modele pentru tine. Eu nu m-am gândit la asta până atunci. Poate a fost şi o consecinţă a anumitor lucruri sociale care s-au întâmplat în ultima vreme. Într-o zi,am venit cu versurile şi cu linia melodică la Radu şi l-am rugat să mă asculte. În timp ce i-o cântam,am început să plâng.

Sunt melodii compuse numai de tine?

Absolut toate! De altfel,acesta e primul meu album de compoziţie. La un moment dat,soţul meu Radu a venit la mine şi mi-a spus:„Ştii ce îţi lipseşte ţie,că tot studiezi compoziţie? (n.r. - e studentă în anul III la Conservator) N-ai vrea să scrii un album,care să nu fie neapărat cu colindele de Sărbători pe care lumea oricum le cântă prin rotaţie,ci ceva la fel de apropiat ca emoţie şi impact?“ Din secunda aceea,parcă am fost sub o vrajă. N-am avut o altă preocupare mai mare decât asta. Orice făceam,pe oriunde mergeam,în capul meu rulau versuri şi armonii. Mă trezeam noaptea cu câte-o melodie în minte şi începeam s-o scriu. Cred că a ieşit cel mai complex album muzical pe care l-am făcut până acum.Şi în cel mai scurt timp! În august a apărut ideea,în septembrie am început să lucrez un pic la el cu creionul şi hârtia şi în noiembrie era deja gata. 

Eşti născută chiar în ziua de Crăciun. Cum era dubla sărbătoare de iarnă acasă,la Baia Mare?Când eram mică,ştiu că mă simţeam un copil special tocmai pentru că sunt născută de Crăciun. Ulterior,când am mai crescut,m-am gândit mai degrabă la suferinţa mamei mele,care a trebuit să meargă la spital,în plină iarnă – ştim ce troiene erau în acele vremuri –,mai ales că ea era atunci la bunicii mei,de la Remetea Chioarului (n.r. – comună din judeţul Maramureş,la 17 kilometri de Baia Mare). Tata era în armată în acea perioadă,aşa că s-a descurcat eroic. Cumva,încă din naştere,am rămas strâns legată de vacanţele de sărbători petrecute mai mult la bunicii mei,atât la cei din partea mamei,cât şi la bunicii din satul  Curtuiuşu Mare (n.r. – aparţine de comuna Valea Chioarului,judeţul Maramureş),părinţii tatălui meu. Şi abia aşteptam vacanţa de iarnă! Mergeam cu cei patru verişori de-ai mei şi cu fratele meu mai mare pe te-miri-ce dealuri la săniuş. Aveam sentimentul că parcă iernile începeau la timp atunci.

Această superbă colecţie de melodii este susţinută de Bronhoklir.

Parteneri media în acest proiect sunt Prima TV şi Magic FM.

Mai multe