Chef Florin Dumitrescu, la un pas să dea foc bucătăriei de acasă
Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuţi chefi din România şi, după atâţia ani de experienţă şi realizări în bucătărie, tot a a avut parte de o provocare neaşteptată. Soţia sa, Cristina, l-a rugat să pregătească varianta bio a reţetei Pomme Du Sima, însă nu oricum, ci fără zahăr alb, ingredientul de bază.
În încercarea de a testa mai multe variante de ingrediente cu care să obţină caramel bio, chef Florin a fost la un pas să dea foc bucătăriei de acasă.Totul s-a întâmplat în episodul de debut al primului serial online în care cunoscutul bucătar şi soţia sa sunt protagonişti.
„Florin m-a cucerit la începutul relaţiei noastre cu un desert pe care l-a numit Pomme du Sima, un desert cu mere, valuri de caramel sărat şi frişcă. Iar acum i-am cerut să prepare varianta bio a desertului, să înlocuiască ingredientele şi să nu folosească zahăr alb. Ce a urmat a fost de pomină, pentru că a testat mai multe ingrediente pentru a vedea care este cel mai potrivit pentru obţinerea caramelului sărat şi mai, mai că a dat foc bucătăriei noastre”, îşi aminteşte Cristina amuzată.
Ce spune chef Florin? „Numai ea putea să-mi ceară asta! Mi-am zis, „dacă nu fac caramelul cu zahăr, cu ce să-l fac?”! Am luat la rând mai multe ingrediente şi le-am testat, cu gândul că trebuie să obţin gustul acela deosebit şi textura fină a caramelului sărat, mai ales că şi fetele noastre aveau să guste din acest desert. A fost o nebunie, trebuie să vedeţi asta!” Concluzia la care a ajuns chef Dumitrescu şi rezultatul provocării, aici:
Una dintre cele mai importante componente ale campaniei „BIO cu tine” este o serie de episoade online, filmate chiar acasă la Florin şi Cristina, ce va urmări, episod după episod, subiecte din viaţa lor de familie: de la grija cu care au început să aleagă ingredientele cu care gătesc pentru ei şi fetiţele lor, la importanţa unei alimentaţii echilibrate, bazate pe produse ecologice.