Colecţia 24 de reţete Carne de pui
Cumpără săptămâna aceasta revista „Click! pentru femei“ alături de cartea de reţete a Laurei Adamache „Carne de pui“, la preţul special de 12, 99 lei.
Carnea de pui este una dintre cel mai des folosite în bucătăria românească. Se foloseşte la tocăniţe,la fripturi,la supe şi ciorbe,precum şi la şniţele sau la chifteluţe. Laura Adamache a strâns în cartea sa 24 dintre cele mai simple şi mai gustoase reţete cu carne de pui.
Pui umplut cu lămâie
Ai nevoie de
Pentru pui
1 pui întreg de 1,5 kg
1 lămâie medie
30 g muştar clasic Dijon
20 g mix de ierburi aromatice (maghiran,mentă,pătrunjel,oregano,chives)
20 ml ulei de măsline
sare
piper
1 linguriţă boia dulce
Pentru sos
30 ml suc de lămâie proaspăt
20 ml ulei de măsline
70 ml vin alb demisec
Cum se prepară
Curăţăm târtiţa,eliminăm vârfurile aripilor şi trecem puiul prin flacăra aragazului,ca să eliminăm eventualele pene rămase după curăţare. Îl spălăm,îl ştergem foarte bine şi îl aşezăm,cu pieptul în jos,într-o tavă sau într-un vas de yena. Ungem puiul pe dinăuntru şi pe dinafară cu muştarul amestecat cu uleiul de măsline,boiaua dulce,sare şi piper,după gust,şi cu ierburile aromatice tocate. Spălăm lămâia,o ştergem şi o înţepăm din loc în loc cu un băţ pentru frigărui sau cu o scobitoare groasă. O introducem,întreagă,în pui.
Pentru sos,amestecăm sucul de lămâie cu uleiul de măsline şi cu vinul alb demisec şi turnăm emulsia obţinută pe deasupra puiului. Coacem puiul în cuptorul preîncălzit la 200 °C,aproximativ o oră şi jumătate. După circa 40 de minute,întoarcem puiul pe cealaltă parte. În timpul coacerii,ungem puiul cu sosul format în tavă,o dată la 15 minute. După ce s-a rumenit uniform,îl scoatem din tavă,îndepărtăm lămâia,îl porţionăm şi îl servim alături de o garnitură de legume sau salată.