Colecţia „24 de reţete“. Cele mai cremoase sosuri

17 mai 2017   Evenimente

Sosurile sunt cele care dau savoarea sau salvează un preparat nu foarte reuşit. Învaţă de la Laura Adamache cum să faci sosuri delicioase şi uşor de preparat.

Cumpără vineri,19 mai,cartea „24 de reţete Sosuri“ scrisă de Laura Adamache. Cartea este disponibilă împreună cu revista „Click! pentru femei“ la preţul special de 12,99 lei.

Fripturile capătă un gust special dacă sunt unse cu sos barbecue,de la reţeta de lasagna sau de musaca nu poate lipsi sosul başamel,iar îngheţatele vor fi mai savuroase dacă sunt servite cu sos de zmeură sau de ciocolată. Învaţă cum să prepari toate aceste sosuri şi multe altele!

Sos Beşamel

Ai nevoie de

1 l lapte

100 g unt

100 g făină

sare

piper

nucşoară,opţional

10 g unt,pentru glazură

Cum se prepară sosul

Punem untul într-o crăticioară antiaderentă,pe foc mic. Când s-a topit,adăugăm toată făina deoodată şi amestecăm până obţinem un aluat compact şi omogen,care se desprinde de pe marginile crăticioarei. Adăugăm treptat laptele călduţ şi amestecăm după fiecare porţie de lapte adăugată. Lăsăm să fiarbă sosul pe foc mic,având grijă să amestecăm din când în când în el,iar la sfârşit adaugă sarea,piperul şi puţină nucşoară rasă. Amestecăm pe foc mic până când sosul capătă o consistenţă cremoasă (cam 15 minute în total). Stingem focul,ungem suprafaţa sosului cu o bucăţică de unt şi îl lăsăm să se răcească.

Mai multe