Colecţia 24 de reţete Prăjituri rapide

2 iunie 2017   Evenimente

Începând de vineri, 2 iunie, găseşti la punctele de difuzare a presei, revista „Click! pentru femei“, împreună cu cartea de reţete a Laurei Adamache „Prăjituri rapide“. Cartea este disponibilă în ediţie limitată împreună cu revista la preţul special de 12, 99 lei.

Când ai poftă de ceva bun,gândul te duce la o prăjitură apetisantă. Dacă nu ai mult timp la dispoziţie să-i îndulceşti pe cei dragi,dar totuşi vrei să găteşti ceva în casă,încearcă una dintre cele 24 de reţete de prăjituri rapide a Laurei Adamache.

Ruladă de biscuiţi cu cremă de alune

De ce ai nevoie

300 g biscuiţi cu vanilie

100 ml lapte

50 g zahăr tos foarte fin

20 g cacao

2 linguri rom/ 1 esenţă de rom

50 g alune/migdale/nuci

3 linguri nutella

1 vârf de cuţit sare

50 g cacao

Cum se prepară

Punem o tigaie antiaderentă pe foc mediu,fără să o ungem,şi adăugăm migdalele. Le prăjim 3-4 minute,la foc moderat,având grijă să le întoarcem des de pe o parte pe cealaltă. Le scoatem din tigaie,le aşezăm pe un tocător de lemn şi,după ce s-au răcit,le tocăm mărunt.

Punem biscuiţii,zahărul,cacaua şi sarea în robot şi le măcinăm foarte foarte fin. Punem biscuiţii măcinaţi într-un vas,adăugăm migdalele tocate,laptele şi esenţa de rom/romul. Frământăm până când obţinem o compoziţie densă şi omogenă. Formăm un rulou,îl învelim în folie de plastic alimentară şi îl punem în congelator 10-15 minute. După repaus,eliminăm folia de plastic şi aşezăm ruloul între două foi de hârtie de copt. Îl întindem într-o foaie de aproximativ 1 cm grosime,apoi eliminăm hârtia de copt de deasupra.

Ungem rulada cu nutella şi o rulăm cu grijă. Învelim rulada de biscuiţi în folie de aluminiu sau de plastic şi o punem în congelator încă 10-15 minute. După repaus,eliminăm folia de plastic/ aluminiu şi tăvălim rulada prin cacao,apoi o tăiem în felii.

Mai multe