Colecţia „24 de reţete“ Supe şi ciorbe

24 mai 2017   Evenimente

De vineri, 26 mai, găseşti la punctele de difuzarea presei revista „Click! pentru femei“ împreună cu cartea de bucate a Laurei Adamache, „Supe şi ciorbe“, la preţul special de 12, 99 lei.

Supele şi ciorbele sunt potrivite atât la prânz,cât şi la cină,fiind săţioase,hrănitoare şi cu puţine calorii. Descoperă în cartea de bucate a Laurei Adamache 24 de reţete de ciorbe şi supe,atât de carne cât şi de legume.

Supă de pui cu cuşcuş

Ai nevoie de

1,5 l apă

1 ceapă medie

300 g pipet de pui

1 pulpă superioară de pui

1 ardei iute mic uscat

1 felie subţire de ţelină

250 g roşii proaspete

1 linguriţă boia dulce

2 linguri ulei de măsline

60 g cuşcuş

sare

1 lingură plină de mix de condimente proaspăt măcinate (scorţişoară,cuişoare,coriandru,piper negru,nucşoară)

Cum se prepară

Spălăm pieptul de pui şi pulpa şi le punem într-o oală încăpătoare. Adăugăm 1,5 l de apă rece şi 1 linguriţă de sare. Punem oala pe foc mic şi,în momentul în care apa începe să fiarbă,adunăm cu grijă spuma formată la suprafaţă. Lăsăm carnea să fiarbă 20 de minute. Între timp,încălzim uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă şi adăugăm ceapa şi ardeiul iute tocate mărunt şi boiaua dulce de ardei.

Amestecăm şi le sotăm 1-2 minute sau până când ceapa s-a înmuiat. Stingem focul şi adăugăm mixul de ceapă şi boia în supa de pui. Amestecăm şi lăsăm supa să fiarbă încă 10 minute. Adăugăm mixul aromat de condimente şi lăsăm supa să fiarbă încă 5 minute. Apoi adăugăm roşiile curăţate de pieliţă şi sâmburi şi tăiate cubuleţe. Fierbem supa încă 15 minute,apoi adăugăm cuşcuşul şi stingem imediat focul.

Mai multe