Designerul Roxana Purcaru te învaţă cum să îţi alegi rochia perfectă
Un eveniment important din viaţa unei femei este o ocazie perfectă pentru a arăta minunat. Pentru a face cea mai potrivită alegere, este bine să ţii cont de câteva aspecte. Iată care sunt acestea!
Ce criterii trebuie luate în considerare atunci când alegi o rochie?
Rochia trebuie aleasă în funcţie de evenimentul la care va fi purtată şi trebuie să avantajeze conformaţia corpului, culoarea pielii şi a părului. Sunt detalii pe care multe dintre noi nu le luăm în seamă, ca un cumul, dar care fac diferenţa dintre o alegere bună şi una mai puţin inspirată.
Ce tip de croi avantajează o femeie cu forme? Dar o femeie cu o constituţie androgină?
Indiferent de constituţia pe care o avem, cu siguranţă avem ceva de scos în evidenţă, fie vorba de bust, picioare, umeri, glezne etc. Alegem partea pe care vrem să o complimentăm cel mai mult şi de acolo pornim în alegerea rochiei.
Femeile rubensiene pot opta pentru rochii pe corp în partea bustului şi lejere în partea de jos, iar mânecile sunt un plus. Nu trebuie să se sperie de rochiile lungi, chiar dacă sunt mai mici de înălţime, pentru că o talie înaltă şi pantofi cu toc pot face minuni.
Pentru cele cu silueta androgină, recomand mereu rochiile cu volum în partea de jos (volane, tulle, bieuri foarte ample) şi cât mai simple în partea de sus, sau chiar corsete.
Cu ce rochie nu dai niciodată greş?
Cu o rochie midi, neagră, nu dai niciodată greş. Fie ea pe corp, dreaptă, sau bie în partea de jos, este timeless şi te scoate din orice impas.
Dacă nu te simţi confortabil într-o rochie, dar arăţi senzaţional în ea, e bine să o cumperi?
Ştiu că uneori tindem să facem compromisuri de dragul de a arăta cât mai bine, dar felul în care te simţi ajunge să se citească pe tine. O rochie elegantă nu este prea confortabilă şi este un lucru asumat, dar nu trebuie să cădem în extrema în care este extrem de inconfortabilă şi ajungă să ne strice dispoziţia.
Ce gen de rochie recomanzi pentru cununia civilă?
Pentru o cununie clasică, recomand mereu rochii scurte sau midi, cu detalii preţioase şi în culori pastelate. Dar lucrurile se schimbă dacă are loc în aer liber, pe malul marii sau în sezonul rece, când pot opta şi pentru rochii lungi sau culori mai intense. Iată două exemple:
Ce culori se poartă anul acesta?
Insitutul Pantone a propus 12 culori pentru primăvara aceasta, mult mai intense decât în anii precedenţi (roşu tomată, roz lavandă, maron, turquise, etc.) culminând cu ultra violet – culoarea anului, un ton de mov foarte îndrăzneţ, dramatic şi provocator.
Care este cea mai mare greşeală pe care o poate face o femeie când îşi alege o rochie?
Cea mai mare greşeală este calitatea, de la care nu ar trebui să facem niciodată rabat. Dacă rochia este realizată dintr-o ţesătură de calitate foarte slabă, rochia nu va arată niciodată bine. Decât să ne cumpărăm mai multe rochii, mai bine una singură, dar de bună calitate.
Trebuie să ţină cont de vârsta pe care o are atunci când îşi alege hainele?
Nu neapărat, depinde foarte mult de atitudine.
Cum accesorizezi o rochie încât să nu pară prea încărcată?
Dacă o rochie este foarte preţioasă, o pereche de cercei fini sunt mai mult decât suficienţi. Rochiile simple pot fi accesorizate şi cu o bijuterie opulentă, fie cercei, colier sau o brăţară. În ce priveşte încălţările, mereu trebuie să alegem sandale, dacă vorbim despre rochii de eveniment.
Sfatul pentru cititoare
Nu vă alegeţi hainele doar în funcţie de trenduri, pentru că sunt sezoniere şi vă veţi plictisi repede de ele. Alegeţi haine pe care plănuiţi să le purtaţi o perioadă cât mai îndelungată. Calitatea şi longevitatea ar trebui să fie două dintre cele mai importante criterii în alegerea unui articol de îmbrăcăminte.
Roxana Purcaru, designer Maigre Couture