Feminină şi seducătoare: dantela

27 martie 2016   Evenimente

Apărută în secolul al XVI-lea, dantela este o ţesătură delicată, lucrată, de regulă, din fire de bumbac. Dacă pe vremuri era folosită la decorarea mănuşilor, pantofilor, jachetelor şi eşarfelor, astăzi se regăseşte în articole vestimentare dintre cele mai diverse.

Poate fi integrată în orice ţinută

Cu aplicaţii sau realizate integral din dantelă,bluzele şi cămăşile de acest fel sunt şic şi pot fi purtate în orice sezon. În magazine găseşti o ofertă bogată de astfel de piese vestimentare,în nuanţe diverse,care fac echipă bună atât cu o pereche de pantaloni,cât şi cu fuste. Pentru un aer romantic,combină o bluză dintr-un material vaporos cu inserţii din dantelă sau una realizată în totalitate din acest material cu o fustă evazată. Dacă nu-ţi place să porţi fustă,înlocuieşte-o cu o pereche de pantaloni drepţi.

Bluză,bonprixro.eu,69,90 lei

Bluză,Etic,39,99 lei

Bluză,H&M,48,90 lei

Te pune în valoare

Rochiile cu aplicaţii din dantelă sau realizate integral din această ţesătură merg de minune la evenimentele care au loc seara. Întrucât un astfel de articol vestimentar accentuează formele,alege unul în funcţie de silueta ta. Dacă eşti înaltă şi subţirică în talie,o rochie dreaptă,cu decolteu în V şi cu tivul până sub genunchi ţi se va potrivi cel mai bine. Pentru persoanele cu şolduri late,indicate sunt rochiile la baza gâtului,cu mâneci trei sferturi sau lungi din dantelă,care scot în evidenţă umerii şi ascund bazinul.

Rochie,bonprixro.eu,130 lei

Rochie,raspberryfashion.ro,99 lei

Rochie,H&M,129 lei

Idei Click! Pentru femei

Purtată cu un tricou simplu sau cu o cămaşă albă cu nasturi,fusta din dantelă dă un aer aparte ţinutei tale. Dacă vrei să fii elegantă,poartă tocuri şi nu încărca vizual ţinuta cu multe bijuterii.

Fustă,H&M,83,90 lei

Dacă ai deja o geantă cu aplicaţii de dantelă ori balerini din acest material,poartă-le şi în acest sezon,căci sunt în tendinţe.

Ştiai că...

... dantela a fost folosită pentru prima dată de clericii Bisericii Catolice pentru a-şi înfrumuseţa veşmintele?

... în 1840,Regina Victoria s-a căsătorit cu Prinţul Albert al Germaniei într-o rochie albă de dantelă? De atunci,dantela a devenit materialul din care se confecţionează,în multe cazuri,rochiile de mireasă.

Mai multe