Ghete damă: cum să le alegi pe cele mai bune pentru tine?

17 decembrie 2021   Evenimente

Unul dintre cele mai importante accesorii pentru o femeie este încălţămintea pe care o va folosi în fiecare zi. Prin urmare, alegerea celei potrivite este întotdeauna importantă atât pentru a te simţi confortabil în fiecare zi, cât şi pentru a arăta bine.

Alegerea unei ghete damă nu depinde doar de gusturile tale, ci şi de tipul de corp, haine şi accesorii pe care le ai. Te vom învăţa cum să le alegi pe cele mai bune pentru tine şi să arăţi elegant în acest sezon toamnă-iarnă.

Elemente de luat în considerare în alegerea ta de ghete damă

Ghetele de damă sunt un tip de pantof închis care se remarcă cu orice ocazie prin varietatea de modele. Se îmbracă cu blugi, rochii sau fuste şi le poţi găsi cu sau fără tocuri pentru ieşiri casual sau mai formale. Ele sunt ideale de folosit în sezonul toamnă-iarnă, pentru că te vor proteja de frig.

Ce trebuie să faci ca să ştii să îţi alegi ghetele potrivite? Trebuie să faci o evaluare în trei paşi simpli. Primul lucru este să iei în considerare tipul corpului şi picioarele tale: pe baza acestui lucru vei lua decizia. Al doilea lucru este să te concentrezi pe combinarea lor cu stilul tău vestimentar de zi cu zi, cu culorile şi hainele pe care le porţi de obicei. În fine, ultimul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este dacă ghetele sunt în concordanţă cu activităţile pe care le vei desfăşura, pentru a şti dacă vor fi confortabile sau vor fi dezastruoase pentru picioarele tale.

Urmează să descompunem aceste elemente punct cu punct, astfel încât să ai în mâini cele mai bune instrumente pentru a alege cele mai potrivite ghete damă.

Sfaturi pentru a alege cele mai bune ghete damă

  • Tipul tău de corp şi picioare

În alegerea tuturor tipurilor de încălţăminte, cea mai mare influenţă o au tipul de corp şi forma picioarelor. Ghetele sunt recomandate mai ales fetelor de statură mică  deoarece nu îşi scurtează picioarele şi le fac să arate grozav. Pentru a remedia înălţimea, foloseşte ghete damă care includ tocuri groase sau subţiri în funcţie de situaţie.

Te sfătuim că tocul pe care îl alegi să fie mediu pentru a-ţi echilibra silueta.

Ghetele late cu modele pe laterale (catarame, fundiţe) se potrivesc fetelor cu şoldurile subţiri. Aceste detalii te vor ajuta să adaugi volum, indiferent dacă porţi platforme sau toc înalt.

Pentru femeile cu picioare lungi şi subţiri, o opţiune bună sunt botinele plate cu talpă de cauciuc. Aceste modele pot f însoţite de blugi skinny, jambiere şi rochii.

Nu este recomandat femeilor cu şolduri proeminente să folosească modele voluminoase, cu multe detalii. Concentrează-te pe modele simple, cu toc subţire, dacă se poate, şi poartă pantaloni largi şi lasă-i să cadă peste ghete.

Ghetele cu toc pătrat se vor potrivi cu corpurile uşor supraponderale.

  • Stilul tău contează!

Pentru a alege ghetelel de damă perfecte, hainele şi accesoriile tale contează. Utilizează vizualizarea pentru a-ţi imagina ce haine porţi de obicei cu pantofii înainte de a face cumpărături.

Asigură-te că ghetele se potrivesc cu multe piese din garderoba ta. Poţi alege culori neutre precum negru, bleumarin şi maro pentru mai multă siguranţă.

  • Activităţile tale zilnice

Ai de gând să foloseşti ghetele pentru ieşiri casual cu prietenii tăi? Pentru a participa la evenimente de prezentare? În expoziţii? Toate aceste întrebări te vor ajuta să determini cele mai bune ghete damă pentru nevoile tale. Confortul şi adaptarea la moment sunt puncte fundamentale în alegerea ta, precum şi preferinţele şi stilul tău.

  • Acordă o atenţie sporită dimensiunilor

Fără îndoială, alegerea mărimii corecte este esenţială pentru a garanta confortul în orice moment. Din acest motiv, atunci când cumperi pantofi noi este vital să îi măsori pe ambele picioare.

Pentru a te asigura că încălţămintea achiziţionată are mărimea corectă, există anumite caracteristici care trebuie să fie prezente pentru a verifica această situaţie atunci când o probezi:

  • În primul rând, cel mai lung deget de la picior ar trebui să aibă cel puţin un centimetru de spaţiu de la vârful pantofului sau al cizmei.
  • Degetele nu trebuie niciodată să atingă cu uşurinţă partea de sus a pantofului.
  • Tocul trebuie să fie stabil, adică să nu alunece în interiorul pantofului sau cizmei.
  • Cumpără numai opţiuni ergonomice

În general, pantofii prea plaţi pot cauza probleme la benzi de rulare, călcâi şi talpa piciorului. Ceea ce înseamnă că cel mai bun lucru de făcut este să te asiguri că încălţămintea are forma corectă a podului, talpa este flexibilă şi căptuşită, iar de asemenea în cazul tocurilor trebuie să fie stabilă şi sigură pentru a evita accidentele.

  • Bună flexibilitate pentru mers pe jos

Mai simplu spus, încălţămintea trebuie să fie puternică, dar şi confortabilă şi flexibilă. De aceea, materialul de construcţie trebuie să fie foarte rezistent dar plăcut la atingere pe picioare. Acum, pentru ghete damă cu toc înalt, branţul trebuie să fie ferm şi rezistent, deşi trebuie să aibă şi un înveliş căptuşit pentru a îmbunătăţi confortul la mers.

  • Adio pantofilor grei

În general, o pereche de ghete damă sau de cizme damă tinde să aibă o greutate mai mare în comparaţie cu alte tipuri de încălţăminte. Este indicat să le problezi şi să faci câţiva paşi pentru a verifica dacă greutatea este bună şi nu va provoca oboseală la mers.

Mai multe