Invitaţie la concert de jazz

19 martie 2012   Evenimente

După spectacolele susţinute în 2008 şi 2009, Chick Corea revine în Bucureşti şi susţine un concert pe 20 martie, alături de Gary Burton.

Evenimentul va avea loc la Sala Palatului,de la ora 19.30. Cei doi artişti se află,în primăvara acestui an,într-un turneu de promovare care marchează lansarea unui album în duet,intitulat "Hot House".

Chick Coreaeste unul dintre cei mai cunoscuţi artişti de jazz,câştigător de premii Grammy,compozitor prolific şi virtuoz al pianului. Cu o activitate în domeniu de peste patru decenii,Chick Corea are una dintre cele mai complexe cariere din lumea jazz-ului,varietatea genurilor pe care le-a abordat şi versatilitatea sa artistică aducându-i supranumele de "Cameleonul".

Gary Burton,vibrafonist de talie mondială,a dezvoltat de-a lungul timpului o tehnică proprie,stilul său fiind preluat la scara largă de alţi muzicieni din domeniu. Gary Burton este,de asemenea,cunoscut pentru lansarea stilului jazz fusion,pentru popularizarea duetului în jazz şi este,în acelaşi timp,una dintre personalităţile majore în predarea jazz-ului. De-a lungul anilor,a fost nominalizat pentru 15 premii Grammy şi a câştigat 6 dintre ele.

Mai multe