Jaguar-ul condus de Prinţesa Diana va fi expus la Classic Car Show din Londra

30 ianuarie 2018   Evenimente

Un Jaguar XJS decapotabil, construit special pentru Prinţesa Diana, va fi expus la Classic Car Show, eveniment care se va desfăşura în perioada 15-18 februarie, în Londra. Jaguar-ul a fost una dintre maşinile preferate ale Prinţesei Inimilor.

Construit în 1983, acest XJS special, cu numărul de înmatriculare E763 KYX, are şi două locuri în spate, special montate acolo pentru Prinţii William şi Harry. În scaunul pasagerului din dreapta, rareori lua loc Prinţul Charles. De cele mai multe ori, acel loc îi era rezervat bodyguard-ului Dianei de Wales. Cunoscută la vremea sa cu denumirea XJ-SC, decapotabila construită exact aşa cum a cerut Prinţesa a devenit una dintre cele mia fotografiate maşini ale anilor ’80.

Celelalte 5.012 modele cabrio produse la Coventry în perioada 1983 şi 1988 au fost toate vehicule cu două locuri. Maşina Dianei avea montat şi un hard top. Diana ceruse ca interiorul automobilului să primească piele personalizată British Racing Green, ca să se asorteze cu Aston Martin-ul condus de Prinţul Charles. Maşina i-a aparţinut Prinţesei în perioada 1987 – 1991.

Mai multe