Lidl te invită într-o călătorie culinară spaniolă

1 august 2016   Evenimente

Începând de astăzi, timp de 7 zile, savurezi preparatele iberice de la Lidl din Săptămâna Iberică şi poţi câştiga un circuit în Andaluzia, Spania.

Iberia este recunoscută ca patria aperitivelor,locul în care gustările reci sunt servite pentru a însoţi o băutură savuroasă. Cu produsele Sol y Mar de la Lidl şi tu vei putea crea un platou de aperitive delicioase,pe care să se regăsească clasicul Chorizo (5.49 lei),produs din carne de porc macră condimentată cu piper roşu zdrobit. Adaugă şi brânza Tetilla (24.99 lei) sau brânza spaniolă maturată (16.99 lei),produsă din lapte de oaie,rasa Manchega,din regiunea La Mancha. Aceasta este denumită de spanioli Queso Manchego şi are o consistenţă semidură,fiind folosită adesea pentru a oferi un gust intens mâncărurilor.

În Spania,omleta este cunoscută sub numele de tortilla şi se pregăteşte cu cartofi. Originară din regiunea Navarra,este şi astăzi o gustare nelipsită la Festivalul San Fermin,când taurii aleargă pe străzile din Pamplona. Din 1 august,vei putea găsi omleta cu cartofi şi bacon sau ceapă (7.99 lei) în toate magazinele Lidl din ţară. În plus,o vei putea servi alături de salamul uscat spaniol (11.99 lei) şi de un pahar de suc de piersici şi struguri (6.99 lei/1.5L).

Săptămâna Iberică aduce şi delicii din Galicia,recunoscută pentru mâncărurile pe bază de fructe de mare,care se găsesc în barurile de tapas şi în restaurantele din regiune. Îngheţata Dulce de leche,cu un gust similar cu caramelul,este alegerea potrivită pentru un desert gustos şi răcoritor.

În gama Sol y Mar vei găsi şi crema catalană sau „Crema de Sant Josep”,care se pregăteşte în mod tradiţional în data de 19 martie,atunci când spaniolii sărbătoresc ziua tatălui. Acest desert specific catalan se serveşte şi astăzi în mici vase de lut,devenind popular în întreaga Spanie.

Un preparat iberic de vară este salata de creveţi cu anghinare,care se pregăteşte uşor şi te va cuceri cu gustul delicios.

Ai nevoie de:

800g creveţi

480g inimi de anghinare

 8 linguri de ulei de măsline

o ceapă roşie mare

zeama de la o lămâie

o legătură de pătrunjel tocat

Pentru un plus de gust,poţi adăuga sare de mare iodată şi piper măcinat.

Cum se prepară:

Creveţii se decongelează,se curăţă şi se păstrează doar cozile. Inimile de anghinare se scurg şi se taie în bucăţi mari,iar ceapa se taie mărunt. Cozile creveţilor,anghinarea,ceapa şi pătrunjelul tocat se pun într-un bol,se toarnă deasupra uleiul şi sucul de lămâie,apoi se condimentează după gust. După ce a stat la frigider 30 de minute,salata poate fi servită alături de vin spumant brut sau de vin alb demise.

Călătoreşte în Andaluzia

Cumpără de minimum 50 de lei şi cel puţin un produs Sol y Mar,înscrie codul unic de pe bonul fiscal pe surprize.lidl.ro şi poţi câştiga un circuit în Andaluzia,Spania,oferit prin Lidl Tour. Te aşteaptă 7 nopţi de vis într-un hotel de 4 stele cu demipensiune,într-o cameră dublă. Mai multe detalii şi regulamentul complet sunt disponibile pe surprize.lidl.ro.

Mai multe