O tânără designer pregăteşte revoluţia Dacia – Aşa va arăta Dacia EF-Vision 2050

3 noiembrie 2017   Evenimente

Viitorul începe azi pentru Dacia! O tânără designer, absolventă a Universităţii de Arte din Bucureşti, a desenat Dacia pe care o vom conduce peste mai bine de trei decenii.

O navă spaţială desprinsă din filmele SF. Este conceptul Dacia EF-Vision 2050, imaginat de Cristina Enciu, absolventă de Arte şi pasionată de design auto. Maşina cu aspect futurist s-a aflat în centrul lucrării sale de licenţă şi a fost desenată sub îndrumarea experţilor diviziei de design de la Renault. Acronimul EF vine de la “Elasticity and Flexibility” a fost tema studiului tinerei în vârstă de 22 de ani.

Cristina a creat un interior de tip lounge cu trei locuri, aerisit şi interactiv, în care scaunul şoferului este poziţionat central. Da, maşina din 2050 păstrează conceptul de şofer, pentru că – spune Cristina – nu vom fi încă pregătiţi să acceptăm ideea de maşini autonome. Trenul de propulsie poate fi configurat în trei moduri diferite: Urban, în care şoferul deţine controlul, Travel & Drive, un mod intermediar în care pasagerii pot sta în cele mai confortabile poziţii în timp ce şoferul conduce, şi Relax & Talk, acesta din urmă fiind şi autonom.

Mai multe