Parcul Natural Comana, Delta de lângă Bucureşti

20 februarie 2012   Evenimente

Peisajul de iarnă nu ne-a lipsit anul acesta... Şi totuşi, după ce vom fi testat cu brio gerul şi viscolul de afară, anotimpul rece îşi va scutura ultimele cojoace pentru a face loc zumzetului de primăvară. Visând la acele apropiate vremi, îţi propunem o destinaţie care să te scoată din agitaţia oraşului şi să te îmbie la clinchetul naturii: Parcul Natural Comana.

La numai 30 de kilometri de Capitală,între Bucureşti şi Giurgiu,se află o rezervaţie unică în Europa. Este vorba de Parcul Natural Comana,considerat a doua deltă a României şi cea mai mare arie protejată din Câmpia Română.

Un peisaj «necizelat» de om

Parcul Comana se întinde pe 25.000 de hectare şi cuprinde un ecosistem caracteristic deltei,cunoscut din vechime sub numele de Balta Comana. Ce te aşteaptă dacă îl vizitezi? Un peisaj sălbatic,cu multe specii de plante şi de animale,stufăriş şi colibe lacustre,precum şi păduri seculare de stejar şi de frasin. La acestea se adaugă un iz din trecut care aduce în prim-plan evenimente istorice importante din trecutul poporului român.

Vestigii istorice importante

Balta Coman reprezintă a treia zonă umedă din România după Balta Mică a Brăilei şi Deltă. Acolo se găsesc 141 de specii de păsări şi alte 13 de peşte. Chiar la marginea pădurii,în apropierea zonelor protejate,se află Mănăstirea Comana,ridicată în timpul domnitorului Radu Şerban şi refăcută de Şerban Cantacuzino. Se spune că această mănăstire a fost construită pe ruinele celei ctitorite de Vlad Ţepeş,acum peste 500 de ani. Doar câteva ruine din biserica construită de Ţepeş se mai păstrează astăzi.

Unde te cazezi

Taxa de vizitare a parcului este până în 10 lei de persoană şi dacă vrei să intri cu maşina,mai plăteşti încă 15 lei. Se percepe o taxă pentru fotografiile necomerciale. Ca vizitator,poţi închiria caiac,barcă cu motor sau lotcă,sac de dormit şi cort dacă vrei să campezi,precum şi locuri de cazare la hotelul din zonă.

Info

Rezervaţia de bujori din pădurea Comana atrage anual sute de turişti laSărbatoarea Bujorului,organizată de autorităţi şi localnici în luna mai.

Mai multe