Porneşte într-o călătorie culinară prin Grecia
Gastronomia este o parte importantă a culturii oricărui popor. Grecia are o tradiţie culinară de peste 4.000 de ani fiind, printre altele, cea care a dat omenirii prima carte de bucate sau boneta de bucătar.
Vinetele,roşiile,cartofii,bobul,ardeii graşi şi ceapa,oregano,menta,usturoiul sau busuiocul,feta,carnea de miel şi nelipsitul,minunatul ulei de măsline fac dintr-o bucătărie aparent modestă,cu bucate simple,hrănitoare şi săţioase,o adevărată explozie de arome pe care vrei să le încerci iar şi iar...
Dacă eşti pasionat de experienţe culinare desăvârşite,atunci trebuie să încerci MEZE Taverna,un restaurant cu specific grecesc cum nu există altul! Într-un loc de poveste,cu un design ce reinterpretează într-o notă creativă decorul tavernelor tradiţionale şi cu o atmosferă caldă şi primitoare,atât de specifică Greciei,vei descoperi un meniu delicios,cu mâncăruri savuroase preparate cu mare grijă şi cu mult suflet după tipicul bucătăriei elene.
Aici nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Meniuleste conceput de către unul dintre cei mai apreciaţi bucătari greci,Georgios Kritos.
Numele localuluireprezintă un concept gastronomic foarte popular în Grecia,“MEZE”,care ilustrează plăcerea grecilor de a mânca împreună,de a împărţi cu familia şi cu prietenii nu doar bucuria de zi cu zi,ci şi tot ce au pe masă.
Cele mai multe dintre ingredientelefolosite sunt aduse direct din Grecia,de la producători locali aleşi cu multă atenţie. Brânza feta şi untul vin din Elasona Larissa,măslinele din Kriopigi,uleiul de măsline e produs în Creta,mierea e colectată de la producători locali din Polyhrono,pita vine din Oreonastro Thessaloniki,calamarii şi caracatiţa din Marea Egee,tradiţionalii cârnaţi Loukaniko Horiatiko sunt făcuţi în Poligiros Farma Zagoritis,ierburile aromatice sunt aduse din Sithonia...
Oriunde alegi să stai,la MEZE Taverna vei porni într-o călătorie culinară prin Grecia cunoscută,dar şi prin cea mai puţin cunoscută. Dacă ai fost deja în Grecia,îţi vei aminti cu plăcere de vacanţele petrecute acolo când vei încerca tzatziki,horiatiki – celebra salată grecească,moussakas sau souvlaki. Însă meniul are şi câteva surprize,mâncăruri “de suflet” ale grecilor,mai puţin cunoscute turiştilor,pe care trebuie să le încerci ca să înţelegi pe deplin bogăţia bucătăriei greceşti – arnaki kassandrino,loukaniko horiatiko sau portokalopita sunt doar câteva exemple. MEZE Taverna este situat în Centrul Istoric,pe strada Nicolae Tonitza nr. 6 şi este deschis în fiecare zi,de la ora 10.00 până la ... ultimul client.