Tot ce trebuie să ştii despre bronzul obţinut la solar

22 aprilie 2016   Evenimente

În mai multe state europene, între care şi România, Anglia şi Austria, este interzisă bronzarea la solar persoanelor dub 18 ani.

Măsura vine ca urmare a unui raport realizat de Cancer Research UK,care a constatat că,în fiecare zi,cel puţin 2 persoane sub 35 de ani sunt diagnosticate cu melanom malign-forma cea mai mortală de cancer de piele.

Riscul de cancer de piele este mai ridicat la cei care frecventează saloanele de bronzat. Iată ce trebuie să ştii despre cele mai răspândite mituri,atunci când vine vorba de bronzarea la solar.

Solarul este mai sigur decât soarele

Solarele nu sunt o alternativă "sigură" pentru bronzarea naturală. Acestea funcţionează tot pe bază de raze ultraviolet,la fel ca astrul în jurul căruia gravitează planeta noastră. Expunerea la razele UV dăunează ADN-ului din celulele pielii,doar că puterea razelor UV de la solare pot fi de până la 10-15 de ori mai puternice decât cele ale soarelui la amiază.

Mergi doar câteva minute,pentru a limita efectele nocive

Din păcate,utilizarea de protecţie solară sau limitarea timpul petrecut la aparat nu îţi va proteja pielea de afecţiuni şi de îmbătrânire. De fapt,expunerea intensă,pe perioade scurte,neregulate,la razele UV,aşa cum se întâmplă la solar,este cel mai rapid mod de a deteriora pielea.

Bronzul te va proteja de soare în vacanţă

Bronzul oferă o foarte mică protecţie la razele UV sau la ardere,indiferent de modul în care l-ai obţinut. Un strat de bronz este aproximativ egal cu o protecţie solară cu SPF de 2-4,ceea ce este,pur şi simplu,ineficient.

Mergi la salon pentru o cură de vitamina D

Vitamina D este necesară pentru sănătate şi este produsă de piele atunci când este expusă la razele UV,dar este prezentă şi în anumite produse alimentare. Pielea produce suficientă vitamina D în doar câteva minute de expunere la soare pe zi,deci cu siguranţă nu ai nevoie de solar pentru asta.

Bronzul este un semn de sănătate

De fapt,simplul fapt că pielea ta îşi schimbă culoarea este un semn că a fost afectată. Razele UV de la solar nu dăunează doar pielii,ci,fără ochelari de protecţie,pot afecta şi ochii şi conduc la iritare,conjunctivită şi cancer ocular.

Trebuie să te usture pentru a te bronza

Usturimea şi roşeaţa sunt semene de necontestat că pielea s-a deteriorate serios. Celulele deteriorate de UV prezintă un risc mai mare de cancer. 

Mai multe