Ziua internaţională fără carne
Ziua internaţională fără carne este marcată în fiecare an pe 20 martie, începând din 1985. Iniţiativa a venit din partea Asociaţiei americane pentru drepturile animalelor, FARM, care militează pentru o alimentaţie fără produse de origine animală şi din respect pentru animale, pentru conservarea planetei şi îmbunătăţirea sănătăţii populaţiei. În prezent, este marcată în peste 50 de ţări.
În Europa, Franţa susţine activ, prin conferinţe şi acţiuni de stradă, adoptarea unei diete fără produse de origine animală. Mai multe organizaţii pentru protejarea animalelor distribuie pliante informative despre stilul de viaţă vegetarian, în speranţa de a salva cât mai multe necuvântătoare de la sacrificare. Nutriţioniştii considera că dieta vegetală reprezintă un regim alimentar alternativ viabil pentru organism, deoarece este capabil sa ofere nutrimenţii esenţiali tuturor etapelor de creştere şi dezvoltare. Un meniu vegetarian echilibrat poate oferi organismului necesarul de proteine, dacă mâncăm legume şi fructe cât mai diversificate.Sursa foto: animalter.com