FOTO Degetul mijlociu pentru cei care nu poartă mască. Afişul publicitar care a şocat Berlinul

19 octombrie 2020   Ghid de viață

O agenţie de turism din Berlin a evitat mesajele publice politicoase în ceea ce priveşte regulile de respectat în perioada de COVID-19. Reclama este una vehementă, ce transmite un mesaj direct persoanelor care nu se protejează şi nu-i protejează nici pe ceilalţi împotriva noului coronavirus.

Un anunţ publicat în ziare locale, ca parte a unei campanii de informare publică desfăşurată de Senatul capitalei germane, arată o femeie în vârstă care arată degetul mijlociu întins în faţa camerei. Textul care apare în partea stângă arată un deget pentru toţi cei fără mască: astfel, este obligatoriu să „respectăm reglementările impuse în pandemie”. 

„Am vrut să folosim un limbaj care să se potrivească cu oraşul berlinez şi care subliniază situaţia dramatică în care ne aflăm”, a explicat acesta. 

Imaginea pensionarei supărate face parte dintr-o campanie mai largă care a fost lansată în septembrie, cu o serie de alte afişe tipografice în germană, engleză, turcă şi arabă, cu lozinci similare, dar uşor mai puţin agresive. 

Cu toate acestea, noua campanie nu le-a plăcut tuturor locuitorilor Berlinului şi nici unor politicieni. 

„Situaţia este prea gravă pentru glume stupide”, a povestit politicianul german Kai Wegner. Un altul a declarat că întreaga campanie nu a fost „nici amuzantă, nici neconvenţională, ci arogantă şi jignitoare”.

Cei de la ziarul local Tagesspiegel au declarat că este posibil ca noua campanie să-şi fi atins deja scopul. Agenţia Visit Berlin a spus că nu intenţionează să mai folosească din nou imaginea. 

Mai multe