Kim Jong-un: câţi copii se crede că ar avea şi cine este misterioasa sa soţie

22 noiembrie 2020   Ghid de viață

Puţine sunt informaţiile oficiale despre viaţa personală a liderului nord-coreean, dar se fac numeroase speculaţii în legătură cu acest aspect, precum şi cu multe dintre acţiunile sale.

Chiar şi despre anul naşterii lui Kim Jong-un, continuatorul regimului politic dictatorial al tatălui său, Kim Jong-Il, se fac speculaţii. Se crede că ar fi venit pe lume pe 8 ianuarie sau 6 iulie 1982, 1983 sau 1984. De ce atâtea variante? Se consideră că liderul nord-coreean vrea să pară mai matur, de aceea a fost aleasă ca dată „oficială” 1982. Are un frate, Jong-chul, născut în 1981, şi o soră, Kim Yo-jong, născută în 1987. De asemenea, a avut un frate vitreg mai mare, Kim Jong-nam. În 2009 s-a căsătorit cu Ri Sol-ju, o Primă Doamnă foarte discretă. Se crede că liderul nord coreean şi soţia sa trăiesc în reşedinţa Ryongsong aflată în apropiere de Phenian, într-un loc izolat şi, desigur, extrem de bine păzit.

Cuplul ar avea trei copii

În 2017, presa internaţională a vehiculat informaţia potrivit căreia Kim Jong-un ar avea un al treilea copil cu soţia sa, după ce aceasta dispăruse în 2016 mai multe luni din atenţia publică.

Primul copil al cuplului s-ar fi născut în 2010, la un an după ce s-au căsătorit, iar cel de-al doilea ar fi venit pe lume în 2013. Familia aflată la putere la Phenian oferă puţine informaţii despre viaţa personală. Ca un fapt inedit, fostul star NBA, Dennis Rodman, a fost singura sursă a informaţiei despre al doilea copil al cuplului nord-coreean, care ar fi o fetiţă pe nume Ju-Ae.

Cine este soţia sa

Nu se cunosc prea multe date despre Prima Doamnă a Coreei de Nord. Se crede că s-ar fi născut între anii 1985-89. Serviciile secrete ale Coreei de Sud ar fi aflat că aceasta ar fi fost în trecut cântăreaţă şi ar fi cântat în orchestra naţională. Kim Jong-un ar fi remarcat-o pe frumoasa Ri Sol-ju când un concert susţinut de orchestra în care ea activa ar fi fost transmis la televiziunea naţională. Presa sud-coreeană a speculat că ea ar fi urmat şi o pregătire de Primă Doamnă, timp de şase luni. Ri Sol-ju ar proveni dintr-o familie respectabilă – tatăl său ar fi profesor universitar, iar mama, medic.  

Mai multe