Moment bizar în timpul călătoriei în spaţiu. Cei doi astronauţi americani nu s-au aşteptat la asta

31 mai 2020   Ghid de viață

NASA şi SpaceX, compania privată de nave spaţiale a lui Elon Musk, au lansat o capsulă cu un echipaj format din doi astronauţi americani către Staţia Spaţială Internaţională (SSI). În imagine, se vede cum o jucărie misterioasă pluteşte în jurul unuia dintre astronauţi. Aceştia au ajuns, cu bine, la bordul SSI, după o călătorie de 19 ore.

Pentru prima dată în istorie, NASA şi SpaceX, compania privată de nave spaţiale a lui Elon Musk, au lansat o capsulă cu un echipaj format din doi astronauţi către Staţia Spaţială Internaţională.

Racheta Falcon 9, avându-i pe Bob Behneken şi Doug Hurley ca echipaj la bordul Capsulei Crew Dragon, a fost lansată sâmbătă, 30 mai, de la ora 22:22. După o pauză de nouă ani, de pe teritoriul Americii, a fost lansată o misiune în spaţiu, cu un echipaj uman la bord. 

În imagine, se vede cum astronautul Bob Behnken împinge deoparte o jucărie  de pluş, sub forma unui dinozaur, care pluteşte în interiorul cabinei. A devenit deja o tradiţie ca navele spaţiale să aibă şi jucării de pluş pentru a se observa dacă nava a lăsat în urmă gravitaţia Pământului. De obicei, se mai numesc şi "indicatori ai gravitaţiei zero".

La aproximativ 10 minute de la lansare, în fluxul live al NASA, s-a observat pluşul care plutea prin cabină şi care se îndrepta spre unul dintre astronauţi când acesta l-a dat la o parte. 

În martie 2019, Elon Musk a publicat o fotografie pe contul său de Twetter cu o altă jucărie de pluş, în formă de pământ. "Earthy", aşa cum l-au poreclit, a fost lansat cu naveta Crew Dragon, într-o misiune de test, fără echipaj uman la bord. 

Naveta Crew Dragon în care se aflau cei doi astronauţi americani a ajuns la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale duminică, mai devreme de ora stabilită (17:30, ora României). Nu se ştie exact când se va finaliza misiunea acestora, numită şi Demo-2, însă nu ar trebui să dureze mai mult de patru luni, atât cât vor rezista panourile solare ale navetei în cosmos, potrivit agenţiei de ştiri Mediafax

FOTO: Business Insider, People 

Mai multe