O porumbiţă a doborât recordul unei licitaţii. Preţul a depăşit 1 milion de euro, mai mult decât pentru un mascul

18 noiembrie 2020   Ghid de viață

O porumbiţă din Belgia, în vârstă de doi ani, a fost cumpărată cu o sumă record în timpul unei licitaţii. Bătălia s-a dat între doi ofertanţi chinezi.

Suma a fost cu mult peste limita anterioară a licitaţiei, mai exact cu 1,25 milioane de euro mai mult decât anul trecut, atunci când un alt porumbel pe numele său Armando, în vârstă de cinci ani, a fost cumpărat de acelaşi ofertant chinez, scrie BBC.com. 

Femela, pe numele său New Kim, a fost iniţial scoasă la licitaţie pentru doar 200 de euro, însă evenimentul s-a lăsat cu doborârea unui record. Porumbelul a fost vândut cu 1,6 milioane de euro. Kurt Van de Wouwer, stăpânul porumbelului, a fost şocat când a văzut la ştiri ceea ce s-a întâmplat. Atât femela, cât şi masculul sunt porumbei de cursă. 

Citeşte şi FOTO Păsări neobişnuite surprinse în portrete uimitoare

Armando, care a fost poreclit „Lewis Hamilton al porumbeilor” după numele campionului mondial de Formula 1, s-a „pensionat” şi avea deja „o familie” când a fost scos la vânzare ăn anul 2019. New Kim a câştigat o serie de competiţii în 2018, însă de atunci s-a retras. La fel ca în cazul lui Armando, suma pentru femelă a fost „dezbătută” de doi ofertanţi din China, acolo unde cursele cu porumbei au devenit din ce în ce mai populare.

Potrivit organizatorilor, licitaţia a fost cu atât mai neobişnuită: 

Citeşte şi FOTO Animalele de companie ale celebrităţilor. Au mai mulţi urmăritori decât ai crede

FOTO Shutterstock.com 

Mai multe