Povestea ultimei mari curtezane a Europei, La Belle Otero

24 martie 2021   Ghid de viață

Ţintă a invidiei multor femei, La Belle Otero a avut foarte mulţi admiratori. Printre alţii, i-a sedus pe Albert I de Monaco, pe Edward VII al Marii Britanii şi pe marii duci ai Rusiei.

Născută pe 4 noiembrie 1868 în Spania, într-o familie relativ săracă, Agustina Otero Iglesias, cea care avea să devină cunoscută ca La Belle Otero, a fost nevoită să muncească de la o vârstă fragedă, ca fată în casă. Se spune că la 10 ani a fost abuzată sexual, lucru care i-ar fi afectat fertilitatea.

În adolescenţă, a început o relaţie cu un dansator, cu care a fugit în Portugalia. A început să danseze prin teatre, fiind admirată de bărbaţi. În acea perioadă a început aventurile cu bărbaţii bogaţi, care i-au oferit şi avantaje materiale. La Belle Otero s-a căsătorit cu un italian, dar relaţia nu a durat prea mult.

La Paris, a cunoscut faima

La 21 de ani, La Belle Otero a ajuns la Paris, unde avea să devină celebră. După ce a apărut în ziare, lumea se îngrămădea la spectacolele sale. A atras atenţia şi unui agent american şi astfel a ajuns o perioadă şi la New York.

Întoarsă în Europa, La Belle Otero a început o relaţie cu Marele Duce Petru Nikolaevici, nepotul Ţarului Nicolae I. Ulterior, avea să-i cunoască şi pe Edward, prinţul de Wales, moştenitorul Reginei Victoria, şi pe împăratul Wilhelm al II-lea.

A devenit cea mai invidiată femeie din Europa. Avea mulţi admiratori şi se spune că unii bărbaţi s-au sinucis pentru ea.

După Primul Război Mondial, „s-a pensionat” şi şi-a cumpărat un conac foarte scump. Până la moartea sa, în 1956, şi-ar fi cheltuit banii la jocurile de noroc.

Mai multe