Shirley Temple nu avea părul creţ. Mama ei, singura care avea voie să o coafeze, conform unei clauze stricte

16 iunie 2021   Ghid de viață

Pentru mulţi, Shirley Temple rămâne unul dintre copiii-minune ai vechiului Hollywood, deşi actriţa a făcut ulterior alte lucruri remarcabile, inclusiv o carieră în diplomaţie. Chipul angelic, cu bucle blonde, este o imagine iconică, însă puţini ştiu că părul cârlionţat al actriţei nu era natural.

Shirley Temple s-a născut în Santa Monica (California), în 1928. Tatăl ei era bancher, iar mama ei era casnică. La doar un an de la naşterea micuţei, marea criză economică a lovit Statele Unite, dar, cu toate acestea, familia Temple şi-a înscris fiica cea mai mică la cursuri de dans.

Într-o perioadă în care băncile dădeau faliment pe bandă rulantă, tatăl ei a început să lucreze ca agent al fiicei sale şi consilier financiar. Aşa a început povestea de succes a micuţei. Însă cea care a creat cu adevărat actriţa Shirley Temple a fost mama ei, responsabilă de imaginea fetiţei.

Temple nu avea părul creţ în mod natural natural, oricât de ciudat ar părea. 

Însă, înainte ca ea să devină celebră, mama sa a creat imaginea pe care o ştim cu toţii: chipul angelic, încadrat de bucle blonde. Aceasta se întâmpla pe când micuţa abia învăţa să meargă, iar drept model a servit o vedetă de la Hollywood, actriţa Mary Pickford.

Părul micuţei Shirley Temple era atât de furmos, încât mulţi credeau că poartă perucă. În autobiografia sa, ea a scris că uneori fanii o trăgeau de păr pentru a se convinge că e real. Mama ei, Gertrude Temple, era cea care se ocupa de coafura micuţei şi, în toate contractele semnate cu studiourile de la Hollywood, punea o clauză potrivit căreia era singura care putea să o coafeze pe fiica sa.

Zile întregi dedicate coafatului

Buclele erau create cu ajutorul unor bigudiuri pe care Temple le purta toată noaptea, înainte de filmări, iar numărul lor era fix: 56 de bucle. Părul micuţei era spălat cu un anumit săpun, apoi clătit cu oţet. De asemenea, chiar dacă nu filma, Shirley Temple erau supusă unor lungi sesiuni de încreţire a părului, pentru ca lookul ei să fie acelaşi tot timpul. Astfel, zilele de duminică erau dedicat, în întregime, acestor proceduri. 

La maturitate, însă, vedeta a dorit să scape de această imagine, iar când a intrat în diplomaţie a adoptat un nou look, mai serios, cu părul drept. De fapt, părul ei natural.

FOTO Profimedia

Mai multe