Tania Budi, una dintre cele mai admirate crainice de la începutul anilor ‘90. Cum a debutat în televiziune

6 august 2020   Ghid de viață

La 52 de ani, fosta prezentatoare de ştiri, Tania Budi, are o formă de invidiat şi a fost una dintre cele mai frumoase crainice de la începutul anilor ‘90. S-a înscris la Facultatea de Matematică, însă instinctul a condus-o, mai degrabă, pe calea showbiz-ului.

Într-un interviu acordat revistei VIVA!, vedeta a spus cum a ajuns să facă televiziune.

“M-am mutat în Bucureşti în 1987, după ce am luat examenul de admitere la Facultatea de Matematică, secţia matematică pură. Dupa 1991, însă, atracţia pentru showbiz mi-a schimbat traiectoria. M-am îndreptat spre Jurnalism, dorindu-mi să fac televiziune. În ‘92-‘93 mă angajasem deja prezentatoare la Antena 1. Atunci eram toţi novice în branşa asta, învăţam din mers. Un an sau doi mai târziu am ajuns crainică la TVR. Avusesem de copil o admiraţie profundă pentru crainicele Televiziunii Române şi a fost al doilea vis din viaţa mea pe care mi l-am împlinit. Primul fusese cu Facultatea de Matematică. Chiar dacă nu am terminat-o, mi-am demonstrat că pot să fiu mai deşteaptă decât frumoasă”, a povestit Tania. 

Totul a început de la o probă de lucru pentru ca, mai apoi, să fie cea aleasă. 

“M-am dus în audienţă la directorul de atunci al Antenei, dumnealui m-a trimis să dau o probă cu doamna Doina Anastasiu, am dat-o, iar a doua zi m-au anunţat că sunt angajată. Eu aveam mare încredere în calităţile mele, mi se părea, în special, că am o voce bună, dicţie, dar şi o prezenţă OK”, a mai spus vedeta. 

Nu-şi aminteşte exact prima zi de lucru, însă emoţiile nu au ocolit-o. 

“Eram timidă şi timorată. Multă lume m-a îndrăgit de la început, altă lume deloc. Ca în viaţă. Am cunoscut şi mai bine bârfa la adresa mea (în sens invers nu a existat niciodată), dar şi admiraţia multor oameni. Fiind foarte tânără îmi plăcea că lumea începuse să mă recunoască”, a mai explicat Tania Budi, potrivit sursei citate. 

FOTO Facebook

Mai multe