3 alimente care previn deshidratarea

28 februarie 2012   Viață de vedetă

Pentru a preveni deshidratarea organismului este important să bei cât mai multă apă zilnic şi să consumi alimente hidratante.

În general,fructele şi legumele sunt cele care conţin apă în proporţie de 90%,motiv pentru care este indicat să le incluzi în dieta ta de zi cu zi,fie că e iarnă sau vară.

De asemenea,există şi alte alimente care au rolul de a hidrata organismul. Iată despre ce alimente este vorba!

Castravetele

Pe lângă cantitatea mare de apă pe care o conţine,castravetele este bogat şi în vitamina C şi acid cafeic esenţial pentru catifelarea pielii. Castravetele poate fi consumat ca atare sau în salate,în combinaţie cu alte legume la fel de hidratante.

Cerealele

Atunci când sunt consumate în combinaţie cu apă sau lapte,cerealele devin o sursă bună de hidratare a organismului,mai bună chiar şi decât castravetele sau portocalele.

Merele

Toate sortimentele de mere sunt bogate în apă şi fibre,motiv pentru care este indicat să le consumi zi de zi. Astfel,organismul tău va funcţiona la parametri normali,iar metabolismul se va intensifica.

Mai multe