3 lucruri surprinzătoare care-ţi distrug dantura

22 octombrie 2014   Viață de vedetă

În mod surprinzător, câteva lucruri din viaţa de zi cu zi pot să-ţi afecteze, ireversibil, dinţii. Află de ce trebuie să te fereşti!

Medicamentele produc uscăciune

O gamă variată de medicamente – de la cele contra alergiilor la pilulele pentru inimă – pot duce la senzaţia de uscăciune în cavitatea bucală. Poate să pară un lucru neimportant,însă lipsa salivei face dinţii vulnerabili. Saliva are capacitatea de a-i proteja contra diferiţilor acizi din alimente,care pot eroda smalţul şi cauza carii. Procesul de degradare al danturii poate fi foarte rapid – e o chestiune de câteva luni.

  • Care e soluţia?Foloseşte gumă de mestecat fără zahăr sau bomboane fără zahăr pe tot parcursul zilei,pentru a stimula producţia de salivă. Fereşte-te de mâncăruri şi alimente acide sau dulci,care accentuează eroziunea dentară. Nu uita că şi sucurile proaspete de fructe sunt acide!

Citeşte şi:

Sucul de merişoare creşte speranţa de viaţă!

Cum poţi folosi oţetul de mere pentru îngrijirea tenului

Refluxul gastroesofagian atacă smalţul

Refluxul acid poate să-ţi „atace” ireversibil dinţii. Mai ales refluxul nocturn are capacitatea de a dizolva emailul dentar,mai mult chiar decât aciditatea produsă de băuturile carbogazoase.

  • Care e soluţia? Dacă dentistul descoperă că eroziunea este localizată în special în fundul gurii,e foarte probabil că refluxul acid e de vină. E nevoie să ţi se prescrie medicamente contra acestei probleme.

Periajul după mese este periculos

Specialiştii susţin că mai ales periajul după ce ai consumat alimente şi băuturi acide – fructe,sucuri,vin roşu,băuturi carbogazoase – este periculos pentru emailul dentar,ducând la subţierea lui. În timp,te vei trezi,fără să ştii de ce,cu dinţi îngălbeniţi şi început de carie.

  • Care e soluţia? După ce ai mâncat produse acide,clăteşte gura cu apă,aşteaptă 40 de minute pentru ca saliva să-ţi remineralizeze zonele sensibile,şi abia apoi periază dinţii.
Mai multe